Mahalo Bowl fra MyPoke

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Mahalo bowl
400 g rismix (fx 300 g brune ris og 100 g quinoa)
6 cl sushi zu (iseddike)
240 g laks (til sushi)
80 g rød spidskål
180 g edamamebønner
4 g sorte sesamfrø
80 g sukkerærter
40 g radiser
40 g ørredrogn
8 g shiso-urt
4 stk. spiselige blomster
Miso-limedressing
6 spsk. sød, hvid miso
1 tsk. finthakket hvidløg
2 spsk. agavesirup eller honning
2 spsk. sesamolie eller solsikkeolie
2 tsk. sojasauce
6 spsk. vand

Mahalo Bowl fra MyPoke

Opskrift og foto: My Poke

MyPoké er en københavnsk pokebowl-kæde, som har taget den hawaiianske spise til sig og løftet den til et højt æstetisk niveau.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Hæld rismixen op i en sigte. Skyl rismixen under rindende vand et par minutter, indtil vandet bliver klart. Hæld rismixen op i en gryde, og tilsæt salt. Tilsæt samme mængde vand som rismixen - og 2 skefulde ekstra vand. Rismixen skal koge i 30 minutter og derefter hvile med låg i 15 minutter. Efter de 15 minutter tilsætter du sushi zu. Lad rismixen køle ned, og så er risene klar.

2
Færdig

Derefter

Sukkerærterne kommes i kogende vand, som er tilsat salt. Efter 15 sekunder tages de op og lægges direkte i en skål med vand og masser af is (dette kaldes at blanchere). Sigt vandet fra, og tør sukkerærterne i et rent viskestykke.

3
Færdig

Og

Rist sesamfrøerne på en varm pande, uden olie. Skær laksen i mundrette størrelser. Snit rødspidskålen i ca. 2 mm. tykkelse. Rens edamamebønnerne. Skær radiserne i ca. 2 mm. tykkelse. Skær sukkerærterne i ca. 2 mm. tykkelse.

4
Færdig

Og

I en skål pisker du hvid miso, hvidløg, agavesirup, sesamolie, limejuice, sojasauce og vand. Dressingen har bedst af at trække i nogle timer, men kan bruges med det samme. Kan opbevares i køleskabet op til en uge.

5
Færdig

Til sidst

Tag en passende skål. Læg rismixen i bunden af skålen. Læg råvarerne ovenpå rismixen (pænt ved siden af hinanden). Læg ørredrognen i midten. Shiso-urterne lægges lidt tilfældigt ovenpå. Blomsten lægges ovenpå ørredrognen. Med løs hånd hældes dressingen over retten.

Spisepinde er sjovt, men man må gerne bruge gaffel.

previous
Detoxify
next
Dampede ærter med ramsløgsmayonnaise

Add Your Comment