# × luk
  • Home
  • Efterår
  • Lun vintersalat med bagte jordskokker, ristede hasselnødder og salsa verde
Lun vintersalat med bagte jordskokker, ristede hasselnødder og salsa verde

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

50 g hasselnødder
1 kg jordskokker
Olivenolie
2 håndfulde rucola
½ portion salsa verde
Salt, peber
Salsa verde
1 håndfuld oregano, timian eller salvie - eller en blanding
1 håndfuld bredbladet persille
1 pillet fed hvidløg
1 pillet skalotteløg
1 ½ spsk. kapers
1 dl olivenolie
1 tsk. dijonsennep
Citronsaft efter smag
Salt, peber

Lun vintersalat med bagte jordskokker, ristede hasselnødder og salsa verde

Opskrifter og foto: fra bogen '100 kødfrie dage' af Nadia Mathiasen

Så simpelt, men så godt. Jordskokkerne bliver på én gang seje, bløde og sprøde efter en ordentlig tur i ovnen. Og de smager skønt i en lun salat i årets mørke måneder.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter. Lad dem kølne lidt, og gnid så den brune hinde rundt om nødden af i et rent viskestykke. Hak de ristede nødder groft.

2
Færdig

Derefter

Skrub jordskokkerne grundigt med en hård børste for at fjerne alle rester af jord. Halvér de minde jordskokker, og del de store i kvarte. Vend dem med en god sjat olivenolie, salt og peber. Og steg dem gyldne og sprøde i ovnen ved 180 grader i cirka 45 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle en anelse af.

3
Færdig

Og

Salsa verde: Pluk urterne, og hak dem fint sammen med hvidløg, skalotteløg og kapers. Bland det hele med olivenolie og sennep. Smag til med citronsaft, salt og peber.

4
Færdig

Til sidst

Anret jordskokkerne på et fad eller på tallerkener sammen med rucola, fordel lidt salsa verde oven på, og top med hasselnødder.

previous
Bagte søde kartofler med pistacie-dukkah og gedeost
next
Chokolademuffins med bønner og cashewcreme

Add Your Comment