50 g hasselnødder | |
1 kg jordskokker | |
Olivenolie | |
2 håndfulde rucola | |
½ portion salsa verde | |
Salt, peber | |
Salsa verde | |
1 håndfuld oregano, timian eller salvie - eller en blanding | |
1 håndfuld bredbladet persille | |
1 pillet fed hvidløg | |
1 pillet skalotteløg | |
1 ½ spsk. kapers | |
1 dl olivenolie | |
1 tsk. dijonsennep | |
Citronsaft efter smag | |
Salt, peber |
Så simpelt, men så godt. Jordskokkerne bliver på én gang seje, bløde og sprøde efter en ordentlig tur i ovnen. Og de smager skønt i en lun salat i årets mørke måneder.
1 Færdig | FørstRist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i cirka 10 minutter. Lad dem kølne lidt, og gnid så den brune hinde rundt om nødden af i et rent viskestykke. Hak de ristede nødder groft. |
2 Færdig | DerefterSkrub jordskokkerne grundigt med en hård børste for at fjerne alle rester af jord. Halvér de minde jordskokker, og del de store i kvarte. Vend dem med en god sjat olivenolie, salt og peber. Og steg dem gyldne og sprøde i ovnen ved 180 grader i cirka 45 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle en anelse af. |
3 Færdig | OgSalsa verde: Pluk urterne, og hak dem fint sammen med hvidløg, skalotteløg og kapers. Bland det hele med olivenolie og sennep. Smag til med citronsaft, salt og peber. |
4 Færdig | Til sidstAnret jordskokkerne på et fad eller på tallerkener sammen med rucola, fordel lidt salsa verde oven på, og top med hasselnødder. |