Løvsuppe

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Suppe
3 stk. hakkede skalotteløg
2 stk. ovnbagte, røde paprikaer
1 dåse flåede tomater (eller 3 store friske)
6 dl vand
1 spsk grøntsagsbouillon
½ tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk timian
Rapsolie
Polentacroutoner
5 dl vand
1 tsk salt
1½ dl polentamel
1 spsk olie
2 spsk revet parmesan
2 spsk pesto

Løvsuppe

Tekst & foto: Ida Skivenes

Har du nogensinde tænkt på, hvor meget sjovere dit barn vil synes, det er at spise, hvis du pakker det hele lidt festligt ind? Vi har fået den kreative, norske madblogger Ida Skivenes til at kreere en sund og sjov efterårssuppe.

Ida Skivenes er en norsk madentusiast, kunstner og -blogger, der bor i Oslo. Hendes mad har sundhed, kreativitet og humør som omdrejningspunkt, og du kan enten følge hende på idafrosk.com eller på hendes Instagram, hvor hendes brugernavn er idafrosk. Vi anbefaler, at du gør det. Det er både sjovt og forfriskende.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tilbered først croutonerne. Bring en gryde med saltet vand i kog, og drys polentamelet i lidt efter lidt, mens du rører kraftigt. Lad blandingen koge i 5 minutter, mens du jævnligt rører rundt.

2
Færdig

Derefter

Tag nu gryden af varmen, og tilsæt olien samt parmesan. Bland nu ⅓ af polentaen med pesto. Smør massen ud i en smurt form, tryk den godt ned, og læg klatter af den grønne pestopolenta på toppen. Sæt formen i køleskabet, til den er helt nedkølet.

3
Færdig

Og

Varm nu ovnen op til 200 grader. Del paprikaerne i 4, fjern toppen, frøene og det hvide indeni. Smør dem med lidt olie, og steg dem i 30-40 minutter, til skallerne begynder at blive sorte enkelte steder. Læg paprikaerne i en skål, og dæk dem til. Lad dem stå i 15 minutter, til de er nedkølet, og pil herefter skallerne af med fingrene.

4
Færdig

Og

Steg skalotteløgene i lidt olie, og tilsæt de ovnbagte paprikaer og tomaterne. Hæld vand over, og lad det hele koge op. Tilsæt nu grøntsagsbouillon, salt, timian og sukker. Lad det koge i 10 minutter.

5
Færdig

Og

Blend suppen glat med en stavblender.

6
Færdig

Til sidst

Skær den nedkølede polenta fra køleskabet ud i blade med en lille kniv. Varm lidt olie op i en stegepande, og steg polentabladene, til de er gyldne. Anret suppen med bladene ovenpå som vist på billedet.

previous
Valnødbrød med honning
next
Svinekotelet, gulerødder, cremefraiche

Add Your Comment