6 zittauerløg | |
4 rødløg | |
2 salatløg | |
1 hvidløg | |
2 bdt. forårsløg | |
6 l vand | |
Peberkorn | |
2 friske, danske blæksprutter | |
150 g saltet bacon | |
3 kviste merian | |
Olie til stegning |
1 Færdig | FørstTag to zittauerløg til side. Skær resten af løgene i kvarte, flæk hvidløget, og snit forårsløgene. Varm en gryde op med lidt olie. Brun løgene godt af, hæld vand på, og lad dem småkoge 3-4 timer - helst med 10 peberkorn. Sigt suppen, når den har en sød smag af løg og er aromatisk. Reducér til cirka halvdelen, så den er godt kraftig. |
2 Færdig | DerefterSkær de sidste to løg over på langs, og steg dem møre ved lav varme på skærefladen. De skal være karamelliserede og helt møre. Rens imens blæksprutterne, og skær dem i tern. Skær også den salte bacon i tern. |
3 Færdig | Til sidstSkær de stegte løg ud i strimler, og steg dem hurtigt på en varm pande med blæksprutter og bacon. Servér med løgbouillonen og friskplukket merian. |