Løgbouillon, blæksprutte, stegte løg og bacon

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

6 zittauerløg
4 rødløg
2 salatløg
1 hvidløg
2 bdt. forårsløg
6 l vand
Peberkorn
2 friske, danske blæksprutter
150 g saltet bacon
3 kviste merian
Olie til stegning

Løgbouillon, blæksprutte, stegte løg og bacon

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tag to zittauerløg til side. Skær resten af løgene i kvarte, flæk hvidløget, og snit forårsløgene. Varm en gryde op med lidt olie. Brun løgene godt af, hæld vand på, og lad dem småkoge 3-4 timer - helst med 10 peberkorn. Sigt suppen, når den har en sød smag af løg og er aromatisk. Reducér til cirka halvdelen, så den er godt kraftig.

2
Færdig

Derefter

Skær de sidste to løg over på langs, og steg dem møre ved lav varme på skærefladen. De skal være karamelliserede og helt møre. Rens imens blæksprutterne, og skær dem i tern. Skær også den salte bacon i tern.

3
Færdig

Til sidst

Skær de stegte løg ud i strimler, og steg dem hurtigt på en varm pande med blæksprutter og bacon. Servér med løgbouillonen og friskplukket merian.

previous
Hjertesalat, muslinger og selleri
next
Knivmuslingtatar

Add Your Comment