Linsesuppe

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 løg
2 gulerod
100 g knoldselleri
2 spsk. olie
1 fed hvidløg
125 g røde linser
9 dl grøntsagsbouillon
salt og peber
2 dl vand

Linsesuppe

Af: Stina Dannerfjord & Isabel Christensen / Foto: Line Thit Klein

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Hak grøntsagerne fint, og svits dem i en gryde med varm olie, til løgene er klare.
Pres hvidløgsfeddet i over gryden. Tilsæt linser og bouillon, og bring suppen i kog. Skru ned, og lad den koge under låg i ca. 20 min.

2
Færdig

DEREFTER

Blend herefter let med en stavblender, til ”grøden” er grynet. Tilsæt herefter vand, til det får den rette konsistens.
Smag til med salt og peber.

3
Færdig

TIL SIDST

Kan pyntes med lidt røde linser ristet på panden i lidt olie og salt (ganske få minutter).
Kan med fordel serveres med skyr-fuldkornsscones eller et andet groft brød.

previous
Stegte butterbeans med grønkål og æg
next
Pighvar, Helleflynder eller Sletvar med svampe og timianhollandaise

Add Your Comment