Linguine vongole med rød chili

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Linguine vongole
1 kg venusmuslinger (bestil hos fiskemanden eller brug en anden type muslinger)
1 rød chili (alt efter hvor meget du holder af chili)
¼ bundt bredbladet persille
2 fed hvidløg
500 g linguine
1 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
60 g smør
Salt og friskkværnet peber

Linguine vongole med rød chili

Fra: Thomas Hermans bog 'Feast - mit solskinskøkken'

Denne ret smager bare forbandet godt. Ikke kun når man sidder i Syden, men også derhjemme i weekenden en dejlig sommeraften.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Vask muslingerne grundigt under rindende vand og kassér evt. åbne eller beskadigede muslinger. Flæk chilien og befri den for frø og stilk. Pluk bladene af persillekvistene. Hak herefter chilien, de pillede hvidløgsfed og persillen fint, hver for sig. Kog pastaen som anvist på pakken i saltet vand og sigt vandet fra i et dørslag, når den er færdig.

2
Færdig

Derefter

Sauter, imens pastaen koger, den hakkede chili og hvidløg ganske kort i olivenolie i en stor gryde. Kom herefter muslingerne i gryden, rør rundt og tilsæt hvidvin. Kom låg på gryden og lad muslingerne dampe i 3-4 minutter, eller indtil de er åbne. Fjern de muslinger, der ikke har åbnet sig. Sigt herefter fonden fra muslingerne over i en kasserolle, kog den op, pisk smør i lidt efter lidt og tilsæt den hakkede persille. Blend herefter saucen, så persillen bliver helt findelt og tilfører maksimal smag til saucen. Smag saucen til med salt og friskkværnet peber. Vend herefter muslingerne grundigt sammen med den kogte pasta og muslingesaucen i gryden.

3
Færdig

Til sidst

Server retten med en god frisk salat og rigelige mængder kølig hvidvin.

previous
Grillet gazpacho ‘Andaluz’ med tomat og parmesan
next
Artiskokker med brunet smørcreme og citron

Add Your Comment