Limoncello

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

10 økologiske citroner
5 dl vand
1/2 kg sukker

Limoncello

Af: Katharina Kjeldgaard / Foto: Katharina Kjeldgaard

Limoncello er både dejligt sødt og syrligt og udgør en fin værtindegave. Den tager bare et par uger at lave, så det skal man huske at planlægge efter. Likøren kan drikkes, som den er, bruges til drinks eller sågar i kager. Du får en masse
citroner tilovers, som du evt. kan bruge til citronlemonaden. Mængde: 1½ l
på s. 201.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Skyl citronerne, og skær den gule del af skallen af med en lille, skarp kniv. Ikke den hvide del, da den er bitter.

2
Færdig

DEREFTER

Læg skallerne i et stort patentglas, og hæld vodkaen over. Sæt låget på, og lad glasset stå i 10-14 dage.

3
Færdig

OG

Hæld derefter væsken ned i en skål gennem en finmasket si. Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst, og lad det køle af. Bland det i citronblandingen. Hæld citronlikøren på flaske.

previous
Olivenolie-is
next
Chiliolie med hvidløg og rosmarin

Add Your Comment