10 økologiske citroner | |
5 dl vand | |
1/2 kg sukker |
Limoncello er både dejligt sødt og syrligt og udgør en fin værtindegave. Den tager bare et par uger at lave, så det skal man huske at planlægge efter. Likøren kan drikkes, som den er, bruges til drinks eller sågar i kager. Du får en masse
citroner tilovers, som du evt. kan bruge til citronlemonaden. Mængde: 1½ l
på s. 201.
1 Færdig | FØRSTSkyl citronerne, og skær den gule del af skallen af med en lille, skarp kniv. Ikke den hvide del, da den er bitter. |
2 Færdig | DEREFTERLæg skallerne i et stort patentglas, og hæld vodkaen over. Sæt låget på, og lad glasset stå i 10-14 dage. |
3 Færdig | OGHæld derefter væsken ned i en skål gennem en finmasket si. Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst, og lad det køle af. Bland det i citronblandingen. Hæld citronlikøren på flaske. |