500 g lammefilet | |
2 poser babyspinat | |
2 bdt. gulerødder | |
1 glas kapers | |
150 g smør | |
1 citron | |
1 bdt. merian | |
1 håndfuld persille | |
4 dl hønsefond | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstVarm smørret op, så det bruser og bliver brunet. Sørg for at piske imens, så vallen ikke brænder på. Når smørret har en kraftig nøddeduft, sigter du det. Vallen kasseres, og det klare, brunede smør gemmes. |
2 Færdig | DerefterReducer hønsefonden til 2 deciliter, og bland den med det brunede smør. Imens sætter du en gryde med saltet vand i kog. Blancher babyspinaten i 30 sekunder, og læg den i koldt vand. Dræn for vand, og blend den glat. Smag til med salt, peber, citron og eventuelt lidt hønsefond/smør i saucen. |
3 Færdig | OgSkyl gulerødderne, og flæk dem på langs. Varm en pande op, og steg gulerødderne gyldne, men sørg for, de stadig har bid. Krydr med salt og peber. Tag gulerødderne af panden, og hold dem varme. Steg nu lammefileterne i nogle minutter på hver side. Endelig ikke for meget, da kødet ikke indeholder meget fedt, og derfor hurtigt bliver tørt. |
4 Færdig | Til sidstLun saucen op, hak kapers og persille. Riv citronskal, og tilsæt til saucen. Server lammekødet med de stegte gulerødder, spinatpuréen og saucen. Drys frisk merian på til sidst. |