Lammefilet, spinat og gulerødder

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g lammefilet
2 poser babyspinat
2 bdt. gulerødder
1 glas kapers
150 g smør
1 citron
1 bdt. merian
1 håndfuld persille
4 dl hønsefond
Salt og peber

Lammefilet, spinat og gulerødder

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Varm smørret op, så det bruser og bliver brunet. Sørg for at piske imens, så vallen ikke brænder på. Når smørret har en kraftig nøddeduft, sigter du det. Vallen kasseres, og det klare, brunede smør gemmes.

2
Færdig

Derefter

Reducer hønsefonden til 2 deciliter, og bland den med det brunede smør. Imens sætter du en gryde med saltet vand i kog. Blancher babyspinaten i 30 sekunder, og læg den i koldt vand. Dræn for vand, og blend den glat. Smag til med salt, peber, citron og eventuelt lidt hønsefond/smør i saucen.

3
Færdig

Og

Skyl gulerødderne, og flæk dem på langs. Varm en pande op, og steg gulerødderne gyldne, men sørg for, de stadig har bid. Krydr med salt og peber. Tag gulerødderne af panden, og hold dem varme. Steg nu lammefileterne i nogle minutter på hver side. Endelig ikke for meget, da kødet ikke indeholder meget fedt, og derfor hurtigt bliver tørt.

4
Færdig

Til sidst

Lun saucen op, hak kapers og persille. Riv citronskal, og tilsæt til saucen. Server lammekødet med de stegte gulerødder, spinatpuréen og saucen. Drys frisk merian på til sidst.

previous
Syltet selleri med jomfruhummer og havtorn
next
Lammecuvetter i dild og rejer

Add Your Comment