Lammecuvetter i dild og rejer

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 lammecuvetter
1 agurk
1 bdt. persille
1 bdt. radiser
2 spsk smør
3 spsk hvedemel
1 l lammefond
3 madagascarrejer
Olie til at stege i
1 potte spæd løvstikke
1 kvist rosmarin
1 kvist timian
2 hvidløg
1 tsk rød karrypasta
1 citron
Salt og peber

Lammecuvetter i dild og rejer

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Puds lammecuvetterne af for eventelt brusk. Hak rosmarin og timian groft, og mariner cuvetterne i urterne, citronskal og karrypasta. Lad det trække med marinaden et par timer - eller bedst natten over. Du kan også marinere kort og tilberede kødet med det samme, smagen bliver bare dybere og kraftigere efter et par timer. Tænd ovnen, og steg cuvetterne ved 200 grader i to gange 15 minutter. Dette gør kødet mere mørt. Lad det hvile 6 minutter mellem stegningen. Og yderligere 10 minutter efter stegningen.

2
Færdig

Derefter

Varm smørret op i en gryde, og pisk melet i. Det er vigtigt, at du pisker kraftigt, så du undgår klumper. Hæld nu lammefonden i lidt efter lidt. Pisk kraftigt hver gang. Når saucen har den ønskede tykkelse, smager du den til med salt, peber og citronsaft. Snit radiserne fint på et mandolinjern.

3
Færdig

Og

Pil nu rejerne, og skær halen ud i små stykker. Krydr med salt. Flæk agurken, og fjern ”kødet”. Skær ligeledes agurken i små stykker, og salt dem. Tilsæt agurken og rejerne til saucen, og varm langsomt saucen op. Endelig ikke kog.

4
Færdig

Til sidst

Skær lammet i tykke skiver, og giv det masser af løvstikke, dild og radiser. Server saucen hen over.

previous
Lammefilet, spinat og gulerødder
next
Hyldeblomstsorbet

Add Your Comment