2 lammecuvetter | |
1 agurk | |
1 bdt. persille | |
1 bdt. radiser | |
2 spsk smør | |
3 spsk hvedemel | |
1 l lammefond | |
3 madagascarrejer | |
Olie til at stege i | |
1 potte spæd løvstikke | |
1 kvist rosmarin | |
1 kvist timian | |
2 hvidløg | |
1 tsk rød karrypasta | |
1 citron | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstPuds lammecuvetterne af for eventelt brusk. Hak rosmarin og timian groft, og mariner cuvetterne i urterne, citronskal og karrypasta. Lad det trække med marinaden et par timer - eller bedst natten over. Du kan også marinere kort og tilberede kødet med det samme, smagen bliver bare dybere og kraftigere efter et par timer. Tænd ovnen, og steg cuvetterne ved 200 grader i to gange 15 minutter. Dette gør kødet mere mørt. Lad det hvile 6 minutter mellem stegningen. Og yderligere 10 minutter efter stegningen. |
2 Færdig | DerefterVarm smørret op i en gryde, og pisk melet i. Det er vigtigt, at du pisker kraftigt, så du undgår klumper. Hæld nu lammefonden i lidt efter lidt. Pisk kraftigt hver gang. Når saucen har den ønskede tykkelse, smager du den til med salt, peber og citronsaft. Snit radiserne fint på et mandolinjern. |
3 Færdig | OgPil nu rejerne, og skær halen ud i små stykker. Krydr med salt. Flæk agurken, og fjern ”kødet”. Skær ligeledes agurken i små stykker, og salt dem. Tilsæt agurken og rejerne til saucen, og varm langsomt saucen op. Endelig ikke kog. |
4 Færdig | Til sidstSkær lammet i tykke skiver, og giv det masser af løvstikke, dild og radiser. Server saucen hen over. |