4 stykker ( 600 g) laksefilet | |
2 spsk za'atar | |
2 tsk sumak | |
0,6 dl olivenolie | |
250 g babyspinat | |
90 g tahin | |
3 fed hvidløg | |
3½ spsk citronsaft | |
1½ spsk korianderblade | |
salt | |
sort peber |
Hvis du ikke har smagt fisk med tahin endnu, har du virkelig noget til gode. Retten her kombinerer tahin med krydderurteduftende za’atar og syrlig sumak, vores evigt tilbagevendende, men højt elskede OTK-klassikere. Vi anbefaler på det kraftigste at købe den cremede, nøddesøde tahin, som fremstilles i Levanten, fx Libanon. Spis laksen, så snart den er færdig, da hverken fisken eller tahinen har særlig godt af at stå eller blive genopvarmet.
1 Færdig | FØRSTForvarm ovnen til 220° varmluft. |
2 Færdig | DEREFTERDup laksestykkerne tørre, og krydr dem med salt og peber. Bland za'atar og sumak i en lille skål, og drys derpå blandingen over laksens overside, så den danner en skorpe. |
3 Færdig | OGVarm en stor sauterpande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middelhøj varme, og hæld 1 spsk olie i. Tilføj spinaten og et nip salt og peber, og steg den, til den lige netop er faldet sammen. |
4 Færdig | OGLæg laksestykkerne oven på spinaten med skindsiden nedad, og dryp dem med 2 spsk olie. Stil så panden i ovnen, og bag laksen ca. 5 minutter. |
5 Færdig | OGRør i mellemtiden tahinen sammen med hvidløg, 2½ spsk citronsaft, et godt nip salt og 1 dl vand i en lille skål, til blandingen er jævn og ret lind. |
6 Færdig | TIL SIDSTTag fisken ud af ovnen, og hæld tahinen ud omkring den (men ikke over den). Bag den dernæst i 5 minutter mere, eller til den er mør, og tahinen bobler. Dryp den resterende spsk citronsaft og olie over, og drys med korianderen og lidt ekstra sumak. |