Laks med za’atar og tahin

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 stykker ( 600 g) 4 stykker ( 600 g) laksefilet laksefilet med skind, tjekket for ben
2 spsk 2 tablespoon za'atar za'atar
2 tsk 2 teaspoon sumak sumak plus ½ tsk ekstra til drys
0,6 dl 0,6 dl olivenolie olivenolie
250 g 10 oz babyspinat babyspinat
90 g 3 3/5 oz tahin tahin
3 fed 3 fed hvidløg hvidløg knuste
3½ spsk 3½ spsk citronsaft citronsaft
1½ spsk 1½ spsk korianderblade korianderblade grofthakkede
salt salt
sort peber sort peber

Laks med za’atar og tahin

Af: Yotam Ottolenghi & Noor Murad / Fra bogen: Shelf Love / Foto: Elena Heatherwick

Sådan gør du

Hvis du ikke har smagt fisk med tahin endnu, har du virkelig noget til gode. Retten her kombinerer tahin med krydderurteduftende za’atar og syrlig sumak, vores evigt tilbagevendende, men højt elskede OTK-klassikere. Vi anbefaler på det kraftigste at købe den cremede, nøddesøde tahin, som fremstilles i Levanten, fx Libanon. Spis laksen, så snart den er færdig, da hverken fisken eller tahinen har særlig godt af at stå eller blive genopvarmet.

1
Færdig

FØRST

Forvarm ovnen til 220° varmluft.

2
Færdig

DEREFTER

Dup laksestykkerne tørre, og krydr dem med salt og peber. Bland za'atar og sumak i en lille skål, og drys derpå blandingen over laksens overside, så den danner en skorpe.

3
Færdig

OG

Varm en stor sauterpande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middelhøj varme, og hæld 1 spsk olie i. Tilføj spinaten og et nip salt og peber, og steg den, til den lige netop er faldet sammen.

4
Færdig

OG

Læg laksestykkerne oven på spinaten med skindsiden nedad, og dryp dem med 2 spsk olie. Stil så panden i ovnen, og bag laksen ca. 5 minutter.

5
Færdig

OG

Rør i mellemtiden tahinen sammen med hvidløg, 2½ spsk citronsaft, et godt nip salt og 1 dl vand i en lille skål, til blandingen er jævn og ret lind.

6
Færdig

TIL SIDST

Tag fisken ud af ovnen, og hæld tahinen ud omkring den (men ikke over den). Bag den dernæst i 5 minutter mere, eller til den er mør, og tahinen bobler. Dryp den resterende spsk citronsaft og olie over, og drys med korianderen og lidt ekstra sumak.

previous
Grillede courgetter med lun yoghurt og safransmør
next
Filotærte med karryblomkål

Add Your Comment