10 blade husblas | |
koldt vand | |
Desuden | |
120 g koldt vand | |
400 g sukker | |
250 g lys sirup | |
1 nip salt | |
20 - 25g lakridspulver | |
flormelis |
Hjemmelavede skumfiduser er skægt at lave. Det er noget værre klister – men resultatet er noget helt andet end de skumfiduser, man kan købe. Vær opmærksom på, at du skal bruge et sukkertermometer til denne opskrift.
Opskriften er på ca. 50 stk.
1 Færdig | FØRSTUdblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. |
2 Færdig | DEREFTERKom imens 120 g vand, sukker, sirup og salt i en gryde og lad det simre stille og roligt over medium varme. Lad massen koge op til 115 grader. |
3 Færdig | OGKlem vandet fra husblassen og kom den i sukkermassen. Vær sikker på, at den er helt opløst. Hæld massen over i en røreskål. Pisk massen (på røremaskine) i ca. 10 minutter, eller til den er tyk og luftig. Tilsæt lakrids. |
4 Færdig | TIL SIDSTKom bagepapir i en bradepande (ca. 20 cm x 30 cm) og drys bagepapiret med flormelis. |
5 Færdig | TIPTIP Skær bare alle skumfiduserne. Lad dem tørre på køkkenbordet natten over. De danner en lidt hård overflade, og derefter er de nemmere at pakke. |