# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Kylling med små kartofler, violet rosenkål og cremet sauce
Kylling med små kartofler, violet rosenkål og cremet sauce

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 kyllingelår
300 g små kartofler
150 g violette rosenkål (almindelige rosenkål kan også bruges)
5 dl fløde
2 fed hvidløg
1 citron
1 bundt skyllet timian
1 bundt dild

Kylling med små kartofler, violet rosenkål og cremet sauce

Foto og opskrift: Minimer

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Massér hvidløg, timian, salt og peber godt ind i kyllingelårene og kom dem i et ildfast fad med 1 dl vand ved. Kom folie eller et andet fad oven på, så det er dækket og kom fadet i ovnen i ca. 30-40 min. Tag nu folien af og skru ovnen op på 200° og giv kyllingerne de sidste 5-10 min. indtil skindet er sprødt.

2
Færdig

Derefter

Kog kartoflerne i ca. 20 min. eller indtil de er møre. Rens og skyl rosenkålen grundigt. Pluk den i mindre buketter og steg dem hårdt af på en meget varm pande. De må gerne være lidt brændte.

3
Færdig

Og

Kom fløden i en gryde, kom saften og skallen fra en halv citron i og reducer med ca. ⅓ del. Når kyllingen er færdig i ovnen vil der være noget saft tilbage i fadet, komme denne i fløden og smag til med salt og peber.

4
Færdig

Til sidst

Anret kyllingen med kartofler og rosenkål og sauce og pynt af med dild.

previous
Raspberry Cointreau Love
next
Salat med fennikel, porrer og perlebyg

Add Your Comment