Kvarte kimchi-kinakål

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Udstyr
2-liters patentglas
Kniv
Køkkenvægt
Stor skål
Tallerken
Dørslag
Kvarte kimchi-kinakål
50 g vegansk kimchipasta (se opskrift i arkivet)
2 kinakål
75 g groft havsalt til 1500 ml vand
35 g groft havsalt

Kvarte kimchi-kinakål

Af: Søren Ejlersen og Ditte Ingemann, fra bogen Fermentering 2.0

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tilbered kimchi-pastaen, så den er klar (se opskrift i arkivet). Opbevar den i køleskabet, til du skal bruge den.

2
Færdig

Derefter

12 timer før du vil lave dine kvarte kinakål, skal du tilberede en 5% saltlage ved at røre 75 g salt ud i 300 ml kogende vand. Rør det godt sammen, så saltet opløser sig, og tilsæt så de resterende 1200 ml koldt vand, så lagen får stuetemperatur. Lagen skal være mellem 20 og 25 grader. Sørg for, at du laver nok lage – den skal kunne dække hele kålen.

3
Færdig

Og

Læg begge kålhoveder i en stor skål, og når lagen har nået stuetemperatur, hældes den over. Brug en tallerken til at presse og holde kålhovederne nede med, så det dækkes helt af lagen. Dette kan med fordel gøres om aftenen, så du kan tilberede dine kvarte kinakål morgenen efter. Læg et viskestykke over, og stil til side på køkkenbordet.

4
Færdig

Og

Hæld lagen fra kålhovederne, når de 12 timer er gået, og skyl dem grundigt i et dørslag under rindende vand, så du fjerner overskydende salt. Skær kinakålen i kvarte. Drys de 35 g salt ud over kålen.

5
Færdig

Og

Smør de kvarte kålhoveder grundigt ind i kimchi-pastaen. Start med de inderste, små kålblade, og smør alle kålbladene ind. Pas på, at du ikke river kålbladene af stokken. Fold de kvarte kinakål på langs til en pølse, og pres dem ned i patentglasset, luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted. Lad kålen fermentere i 7 til 10 dage, ideelt set ved en temperatur mellem 18 og 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere.

6
Færdig

Til sidst

Glasset skal åbnes hver dag for at frigive det tryk, fermenteringsprocessen danner. Smag på kinakålen efter 7 dage eller før, afhængigt af temperaturen. Den skal være stærk, salt og syrlig. Hvis den ikke er syrlig nok, skal du lade den fermentere videre. Smag på den løbende indtil den 10. dag, hvor den bør være færdig. Stil dine kvarte kinakål på køl. De er nu spiseklar.

previous
Sommerkraut med hyldeblomst og saltede citrusfrugter
next
Vegansk kimchipasta

Add Your Comment