• Home
  • Bagværk
  • Krydret mazarinkage med citrus, kardemomme og mandelcrunch
Krydret mazarinkage med citrus, kardemomme og mandelcrunch

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

250 g marcipan
125 g brun farin
125 g lyst rørsukker
250 g blødt saltet smør
3 æg
2 tsk stødt kardemomme
80 g hvedemel
revet skal af 4-5 økologiske citroner, samt lidt saft
1 drys flagesalt
Mandelcrunch
150 g lyst rørsukker
25 g saltet smør
1 drys flagesalt
200 g smuttede mandler
Mandler i citrus- og vaniljesirup
4 dl vand
saft og fintrevet skal af 3 økologiske citroner
2 dl lyst rørsukker
1 vaniljestang
100 g smuttede mandler

Krydret mazarinkage med citrus, kardemomme og mandelcrunch

Af: Ditte Ingemann & Anne Hjernøe fra bogen 'Krydret' / Foto: David Loftus

Sådan gør du

Mazarinkage er gået hen og blevet en klassiker i vores køkken. Her er den i en citruslækker og kardemommesmagende udgave med masser af knas. Den er tung og saftig og kan se lidt ubagt ud, men den er forrygende lækker, krydret og marcipansmagende på den helt rigtig måde. Den kan holde i op til en uge uden at miste pusten, men holder desværre sjældent så længe i virkeligheden. Server den gerne med fed cremefraiche, is eller letpisket flødeskum samt endnu flere mandler i citrus og vaniljesirup.

1
Færdig

Først

Mandelcrunch: Smelt sukkeret i en lille gryde og tilsæt smør, salt og smuttede mandler. Lad massen blive gylden og lækker. Hæld mandlerne ud på bagepapir på en bageplade og lad dem køle af. Hak dem derefter groft.

2
Færdig

Derefter

Dejen: Skær marcipan i mindre stykker og pisk den sammen med brun farin, sukker og det bløde smør, evt. i en foodprocessor. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt indimellem. Bland kardemomme med hvedemel, revet citronskal og salt og rør det i dejen sammen med lidt citronsaft. Vend de hakkede, karamelliserede mandler i dejen og hæld den i en smurt springform. Bag kagen i ovnen ved 160 grader i ca. 50 minutter, til den er gylden og fast.

3
Færdig

Til sidst

Mandler i citrus- og vaniljesirup: Kom vandet i en gryde sammen med citronsaft, rørsukker og en flækket vaniljestang, hvor kornene er løsnet. Kog blandingen ved middel varme i ca. 20 minutter, eller til den begynder at tykne lidt. Lad blandingen køle af, tilsæt citrusskal og smuttede mandler og servér siruppen til kagen.

previous
Små kødboller og æg i krydret tomatsauce a la kefta
next
Krydrede rødbede-chokolade-trøfler

Add Your Comment