4 bdt. forårsløg | |
6 løg | |
1 l kyllingefond | |
1 l vand | |
2 pærer | |
8 jomfruhummere | |
200 g shitakesvampe | |
200 g vand | |
200 g lagereddike | |
200 g sukker | |
Salt og peber | |
1 bdt. rosmarin | |
1 bdt. timian | |
Persillestilke | |
Friskplukkede urter fra skoven eller urtehaven |
1 Færdig | FørstRens forårsløgene for jord, og skær dem i grove stykker. Brun dem af sammen med de almindelige løg, hakket timian, rosmarin og persillestilke. Efter nogle minutter tilsætter du kyllingefonden og vand. Lad bouillonen simre i nogle timer, uden den bulderkoger. |
2 Færdig | DerefterBring vand, sukker og eddike i kog. Mens syltelagen småkoger, rister du svampene hårdt af. Hæld dem i en skål, og hæld syltelagen over. Dæk til, og lad dem trække, indtil suppen er klar. Jo længere de ligger i lagen, jo bedre smager de, så dagen før er ikke nogen dårlig ide. |
3 Færdig | OgNår bouillonen har trukket smag fra urterne, sigter du den og reducerer den lidt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Pærerne skæres på mandolinjern og krydres let med salt og peber. Varm en pande op, så den er rigeligt varm. Tilsæt lidt olie, og rist jomfruhummerne hårdt af. Træk dem fra, og skær dem i 3-4 stykker. Krydr med salt og peber. |
4 Færdig | Til sidstAnret de syltede svampe med jomfruhummerne og pærerne. Hæld den varme bouillon over, og anret de vilde urter oven på bouillonen. |