Lage | |
5 dl lagereddike | |
400 g brun farin | |
5 stjerneanis | |
10 grundmarinerede sild (1 per kuvert) | |
1 løg | |
5 dl eddike | |
500 g sukker | |
4 laurbærblade | |
10 sorte peberkorn | |
10 nelliker | |
10 allehåndebær | |
3 spsk. sandeltræ | |
10 norske kryddersaltsild (krydrede spegesild) eller hjemmesaltede og fileterede krydderspegesild | |
Bolsjebeder | |
1 gul bolsjebede | |
1 rød bolsjebede | |
1 rødbede | |
1 dl sukker | |
1 dl lagereddike | |
Pynt | |
Stedmoderblomster | |
Brøndkarse |
1 Færdig | Grundmarinerede sildLage: Skræl løget, og skær det i ringe. Kom det i en gryde med eddike, sukker, laurbærblade, sorte peberkorn, allehåndebær, sandeltræ og nelliker, og lad det koge i 10 minutter. Hæld lagen i en beholder, og køl den ned, til temperaturen er 5 grader (køleskabskold). Udvanding: Skyl fileterne i koldt vand, og læg dem i en beholder. Fyld koldt vand i beholderen, til sildene er dækket. Lad dem ligge i vandet i 2 timer. Grundmarinering: Vrid hver enkelt sild forsigtigt, således at det meste af væsken forsvinder fra silden. Læg herefter sildene i den kolde lage, og lad dem stå i cirka 4 uger. NB! Bemærk, at de grundmarinerede røde sild ikke er klar til spisning. De fungerer udelukkende som basissild for opskrifter i bogen. |
2 Færdig | LageKog lagereddike, brun farin og stjerneanis i 5 minutter. Køl ned i køleskab. |
3 Færdig | BolsjebederVask rødbeden og bolsjebederne, og skær dem i tynde skiver (helst på et mandolinjern). Bedeskiverne må ikke blandes, da de mister deres farve derved. Pisk sukkeret i eddiken, indtil sukkeret er opløst. Fordel lagen i tre beholdere, læg hver bede i sin egen beholder af |
4 Færdig | ServeringLæg en kryddersild på et stykke rugbrød, der er smurt med fedt. Pynt med de forskellige beder samt stedmorblomster og brøndkarse. |