• Home
  • Dansk
  • Kryddersild med bolsjebeder og blomster
Kryddersild med bolsjebeder og blomster

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Lage
5 dl lagereddike
400 g brun farin
5 stjerneanis
10 grundmarinerede sild (1 per kuvert)
1 løg
5 dl eddike
500 g sukker
4 laurbærblade
10 sorte peberkorn
10 nelliker
10 allehåndebær
3 spsk. sandeltræ
10 norske kryddersaltsild (krydrede spegesild) eller hjemmesaltede og fileterede krydderspegesild
Bolsjebeder
1 gul bolsjebede
1 rød bolsjebede
1 rødbede
1 dl sukker
1 dl lagereddike
Pynt
Stedmoderblomster
Brøndkarse

Kryddersild med bolsjebeder og blomster

Fra bogen 'SILD a la Palægade' / Foto: Mikkel Adsbøl

Sådan gør du

1
Færdig

Grundmarinerede sild

Lage: Skræl løget, og skær det i ringe. Kom det i en gryde med eddike, sukker, laurbærblade, sorte peberkorn, allehåndebær, sandeltræ og nelliker, og lad det koge i 10 minutter. Hæld lagen i en beholder, og køl den ned, til temperaturen er 5 grader (køleskabskold).

Udvanding: Skyl fileterne i koldt vand, og læg dem i en beholder. Fyld koldt vand i beholderen, til sildene er dækket. Lad dem ligge i vandet i 2 timer.

Grundmarinering: Vrid hver enkelt sild forsigtigt, således at det meste af væsken forsvinder fra silden. Læg herefter sildene i den kolde lage, og lad dem stå i cirka 4 uger.

NB! Bemærk, at de grundmarinerede røde sild ikke er klar til spisning. De fungerer udelukkende som basissild for opskrifter i bogen.

2
Færdig

Lage

Kog lagereddike, brun farin og stjerneanis i 5 minutter. Køl ned i køleskab.

3
Færdig

Bolsjebeder

Vask rødbeden og bolsjebederne, og skær dem i tynde skiver (helst på et mandolinjern). Bedeskiverne må ikke blandes, da de mister deres farve derved. Pisk sukkeret i eddiken, indtil sukkeret er opløst. Fordel lagen i tre beholdere, læg hver bede i sin egen beholder af
hensyn til farven. Lad bederne trække i lagen i 1 time.

4
Færdig

Servering

Læg en kryddersild på et stykke rugbrød, der er smurt med fedt. Pynt med de forskellige beder samt stedmorblomster og brøndkarse.

varmrøget sild
previous
Varmrøget sild med æg og urtecreme
next
Løgsild med sennep, ramsløgskapers og løgmayonnaise

Add Your Comment