5 dl mælk | |
3 laurbærblade | |
60 ml olivenolie | |
1 (finthakket) løg | |
100 g mel | |
30 g maizena | |
3 (finthakkede) æggehvider af hårdkogte æg | |
100 g (finthakkede) sorte oliven | |
1/2 tsk evet muskatnød | |
salt | |
1 æg sammenpisket | |
100 g (helst panko) rasp | |
2 dl olivenolie |
1 Færdig | FØRSTKog mælken op sammen med laurbærblade, og lad den simre i nogle minutter. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af, inden laurbærbladene fiskes op. |
2 Færdig | DEREFTERVarm en pande op med olivenolie, og steg det finthakkede løg i 10 minutter ved svag varme, uden at det tager farve. Drys mel og maizena over løgene, og rør det ind i løgene, inden den afkølede mælk langsomt tilsættes under omrøring. |
3 Færdig | OGLad blandingen simre i 20 minutter, mens der røres af og til, indtil konsistensen er som kartoffelmos. Tag gryden af varmen, og tilføjde finthakkede æg, de hakkede sorte oliven, muskatnød og salt. |
4 Færdig | OGForbered to skåle. Én skål med et sammenpisket æg, og én med panko. Form croquetas i hånden. De skal være cirka 3 cm tykke og 7 cm lange. Dyp dem i det sammenpiskede æg, og vend dem herefter i panko. Sæt dem til side på en tallerken. |
5 Færdig | TIL SIDSTHæld olivenolie op i en gryde, så olien står 2 cm op ad siden på gryden. Varm olien op, til det syder om en tændstik, og friter nogle få kroketter ad gangen, indtil de er gyldne. Tag dem op af olien med en hulske, og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle. |