Kroketter med cheddar og pancetta

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

450 g græskarmos (grå type, fx crown prince)
80 g pancetta (italiensk bacon)
3 dl havregryn
Frisk rosmarin
Ca. 6-8 spsk mel
Salt og peber
¼ rødløg
50 g cheddar
Mel, æg og rasp til panering
Olie til friturestegning

Kroketter med cheddar og pancetta

Af: Søren Staun fra bogen 'Græskar'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Græskarret klargøres, skæres i tern og koges mørt. Lad det køle af. Pancetta steges sprødt og stilles til side.

2
Færdig

Derefter

Græskar køres til mos på en foodprocessor. Tilføj havregryn, rosmarin og halvdelen af melet og kør det til en fast masse. Mosen skal have en fast konsistens, og resten af melet kommes derfor i lidt ad gangen, indtil den rette konsistens er nået – den skal være fast, og man skal kunne lave kugler af den. Smag mosen til med salt og peber.

3
Færdig

Og

Hak løg, pancetta og cheddar groft.

4
Færdig

Til sidst

Form en kugle af mosen og tryk den flad til en cirkel i hånden. Fyld med løg, pancetta og cheddar og form den til en kugle igen. Tril kuglerne i mel, æg og rasp, inden de frituresteges i en stor gryde. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.

previous
Græskarpizza med æble, bacon og bløde løg
next
Pumpkin-meringue-pie

Add Your Comment