450 g græskarmos (grå type, fx crown prince) | |
80 g pancetta (italiensk bacon) | |
3 dl havregryn | |
Frisk rosmarin | |
Ca. 6-8 spsk mel | |
Salt og peber | |
¼ rødløg | |
50 g cheddar | |
Mel, æg og rasp til panering | |
Olie til friturestegning |
1 Færdig | FørstGræskarret klargøres, skæres i tern og koges mørt. Lad det køle af. Pancetta steges sprødt og stilles til side. |
2 Færdig | DerefterGræskar køres til mos på en foodprocessor. Tilføj havregryn, rosmarin og halvdelen af melet og kør det til en fast masse. Mosen skal have en fast konsistens, og resten af melet kommes derfor i lidt ad gangen, indtil den rette konsistens er nået – den skal være fast, og man skal kunne lave kugler af den. Smag mosen til med salt og peber. |
3 Færdig | OgHak løg, pancetta og cheddar groft. |
4 Færdig | Til sidstForm en kugle af mosen og tryk den flad til en cirkel i hånden. Fyld med løg, pancetta og cheddar og form den til en kugle igen. Tril kuglerne i mel, æg og rasp, inden de frituresteges i en stor gryde. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. |