FISK | |
1 kg krebs, jomfruhummerhaler eller fjordrejer | |
1 l hvidvin | |
10 peberkorn | |
3 laurbærblade | |
1 bdt krondild (eller alm. dild) |
Denne her ret er noget af det sommerligste, man kan lave. Det gode ved, at gæsterne selv skal pille skaldyrene ved bordet, er, at det får middagen til at trække ud indtil solnedgang.
1 Færdig | FØRSTFisken Kom alt på nær skaldyrene i en gryde, og bring det i kog. Kom skaldyrene i gryden, og lad dem simre i 3 minutter. |
2 Færdig | DEREFTERCitronmayonnaisen Pisk æggeblommerne, citronsaften og lidt salt i en skål, indtil Tilsæt olien – først lidt ad gangen, imens der piskes. Smag sovsen til med salt samt evt. lidt mere citronsaft. Hvis mayonnaisen er for tynd, hældes mere olie i under |
3 Færdig | TIL SIDSTServering Server skaldyrene hele, så de kan pilles ved bordet. De dyppes i citronmayoen. |