# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Krebs, fjordrejer eller jomfruhummer kogt i hvidvin med citronmayonnaise
Krebs, fjordrejer eller jomfruhummer kogt i hvidvin med citronmayonnaise

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

FISK
1 kg krebs, jomfruhummerhaler eller fjordrejer
1 l hvidvin
10 peberkorn
3 laurbærblade
1 bdt krondild (eller alm. dild)

Krebs, fjordrejer eller jomfruhummer kogt i hvidvin med citronmayonnaise

Opskrift af: Sheila Avila / Fra bogen: Vild Fisk

Denne her ret er noget af det sommerligste, man kan lave. Det gode ved, at gæsterne selv skal pille skaldyrene ved bordet, er, at det får middagen til at trække ud indtil solnedgang.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Fisken

Kom alt på nær skaldyrene i en gryde, og bring det i kog. Kom skaldyrene i gryden, og lad dem simre i 3 minutter.
Bruges der rejer, skal de kun koges i 1 minut.

2
Færdig

DEREFTER

Citronmayonnaisen

Pisk æggeblommerne, citronsaften og lidt salt i en skål, indtil
det bliver til en lys, tyk og luftig masse.

Tilsæt olien – først lidt ad gangen, imens der piskes.
Når ca. 3 spsk er hældt i, hældes olien i en mere lind strøm, mens der stadig piskes.

Smag sovsen til med salt samt evt. lidt mere citronsaft.
Når al olien er hældt i, skal mayonnaisen have en tyk konsistens, som ikke flyder.

Hvis mayonnaisen er for tynd, hældes mere olie i under
yderligere piskning. Jo mere olie, der hældes i, des tykkere
konsistens får man. Smag mayonnaisen til med salt og citronsaft.

3
Færdig

TIL SIDST

Servering

Server skaldyrene hele, så de kan pilles ved bordet. De dyppes i citronmayoen.

previous
Makrel, sild eller brisling med grønkålschimichurri
next
Tanqueray Blackcurrant Royale French 75

Add Your Comment