Krabbe og blåmuslinger med grillet porre, løvstikke og spinat

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Muslinger
1 kg blåmuslinger, renset
Top fra porre, renset
2 fed hvidløg
1 kvist timian
3 laurbærblade
1 dl vand
Vinaigrette
Reduceret muslingbouillon
½ dl sherryeddike
1 tsk dijonsennep
½ dl olivenolie
1 dl rapsolie
Salt og peber
Pynt
80 g frisk taskekrabbekød
100 g spinat skåret i tykke strimler
2 stilke løvstikke, plukket og grofthakket
1 tsk gule sennepsfrø
1 tsk brune sennepsfrø (kogt to minutter i vand og vendt i 2 spsk hvidvinseddike og 2 spsk sukker)
1 spsk Spirulina
Grillet porre
1 stor porre, renset
Rapsolie
Salt

Krabbe og blåmuslinger med grillet porre, løvstikke og spinat

Af: Spuntino / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kom alle ingredienserne til muslingerne op i en gryde med låg, og damp dem over høj varme, til de har åbnet sig. Pluk kødet fra skallerne, sigt bouillonen, og opbevar muslingerne i så meget bouillon, at de er dækket.

2
Færdig

Derefter

Reducér resten af bouillonen over medium varme, til der kun er et par skefulde tilbage. Køl muslingeglacen ned.

3
Færdig

Og

Kom bouillon, eddike og sennep op i en blender. Tilsæt olivenolie og rapsolie lidt ad gangen, så du får en cremet vinaigrette. Smag til med salt og peber.

4
Færdig

Og

Pensl porren med olie, og drys godt med salt over. Grill, indtil den øverste del af porren er helt sort, og porren er mør. Fjern den brændte del. Del porren i fire lange stykker, og vend dem med lidt af vinaigretten samt lidt salt og peber.

5
Færdig

Til sidst

Fordel blåmuslingerne på tallerkenerne. Vend spinat og løvstikke med lidt af vinaigretten og porrerne. Anret som på billedet med krabbekød og sennepsfrø. Drys lidt Spirulina rundt om.

previous
Rabarber i vanilje, fennikelsorbet, espressokage og lakrids
next
Makrel med salsa rossa og karamelliseret fennikel

Add Your Comment