Sirup | |
4 passionsfrugter | |
3 spsk sukker | |
Saft af ½ citron | |
Koldskål | |
2 æggeblommer | |
1 l kærnemælk | |
80 g sukker eller rørsukker | |
½ vaniljestang | |
½ økologisk citron |
1 Færdig | FørstSkær passionsfrugterne igennem, og tag kødet ud (inkl. kernerne). Kog kødet fra passionsfrugterne med sukker og citron i en gryde, til det opløses, og kødet slipper kernerne. Sigt kernerne fra, så du har en ren passionsfrugtsirup tilbage. Lad køle af i køleskabet tildækket med film. |
2 Færdig | DerefterSkrab vaniljekornene fra vaniljestangen, og skil dem ad ved at mase kornene fra hinanden med 1 teskefuld sukker. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn, så massen bliver luftig. |
3 Færdig | OgPres saften fra citronen ned i kærnemælken. Hæld kærnemælken i æggemassen, mens du pisker i lavt tempo. Koldskålen er nu færdig og skal blandes med passionsfrugtsiruppen. Start med at hælde halvdelen af siruppen i, og pisk den ud i koldskålen. Smag nu til. Synes du, den skal smage mere af passionsfrugt, kommer du bare mere i. Gem lidt af siruppen til at dryppe over som pynt inden servering. |
4 Færdig | Til sidstServer med klassiske kammerjunkere, smuldrede kiks, ristede nødder eller frisk frugt. |