Koldskål med passionsfrugt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Sirup
4 passionsfrugter
3 spsk sukker
Saft af ½ citron
Koldskål
2 æggeblommer
1 l kærnemælk
80 g sukker eller rørsukker
½ vaniljestang
½ økologisk citron

Koldskål med passionsfrugt

Af: Louise Beck Brønnum og Sabine Schade Jacobsen / Foto: Line Falck

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær passionsfrugterne igennem, og tag kødet ud (inkl. kernerne). Kog kødet fra passionsfrugterne med sukker og citron i en gryde, til det opløses, og kødet slipper kernerne. Sigt kernerne fra, så du har en ren passionsfrugtsirup tilbage. Lad køle af i køleskabet tildækket med film.

2
Færdig

Derefter

Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen, og skil dem ad ved at mase kornene fra hinanden med 1 teskefuld sukker. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn, så massen bliver luftig.

3
Færdig

Og

Pres saften fra citronen ned i kærnemælken. Hæld kærnemælken i æggemassen, mens du pisker i lavt tempo. Koldskålen er nu færdig og skal blandes med passionsfrugtsiruppen. Start med at hælde halvdelen af siruppen i, og pisk den ud i koldskålen. Smag nu til. Synes du, den skal smage mere af passionsfrugt, kommer du bare mere i. Gem lidt af siruppen til at dryppe over som pynt inden servering.

4
Færdig

Til sidst

Server med klassiske kammerjunkere, smuldrede kiks, ristede nødder eller frisk frugt.

previous
Lam i spinat, daal, ris og raita
next
Stegt rokkevinge med ærter, persille og Pommes Anna med svampemos

Add Your Comment