Koldskål | |
Skal og saft af ½ citron | |
½ vaniljestang | |
5 dl ymer/yoghurt | |
2 ½ dl kærnemælk | |
50 g sukker | |
Evt. 1 æggeblomme (valgfrit) | |
Fuldkornskammerjunkere | |
1 æg | |
50 g sukker | |
Korn fra ½ vaniljestang | |
25 g smeltet smør | |
100 g fuldkornsmel | |
50 g hvedemel | |
½ tsk bagepulver | |
¼ tsk kardemomme |
Har du nogensinde tænkt på, hvor meget sjovere dit barn vil synes, det er at spise, hvis du pakker det hele lidt festligt ind? Vi har fået den kreative, norske madblogger, Ida Skivenes, til at komme med sit bud på en sjov og velsmagende sommerret i børnehøjde.
Ida Skivenes er en norsk madentusiast, -kunstner og -blogger, der bor i Oslo. Hendes mad har sundhed, kreativitet og humør som omdrejningspunkt, og du kan enten følge hende på idafrosk.com eller på hendes Instagram-profil, hvor hendes brugernavn er idafrosk. Vi anbefaler, at du gør det. Det er både sjovt og forfriskende.
1 Færdig | FørstKammerjunkere: Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt smeltet smør og derefter mel, bagepulver og kardemomme. Bland sammen til en jævn dej. Hvis den bliver for fast, tilsætter du lidt mælk. |
2 Færdig | DerefterStil dejen i køleskabet i en halv time. Hvis du vil lave figurer, skal du nu rulle dejen flad og bruge en form til at trykke de ønskede figurer ud. |
3 Færdig | OgBag dem derefter på 175 grader i 10-12 minutter. Sluk så for ovnen, men lad kammerjunkerne blive stående, til ovnen er helt kold. Opbevar kammerjunkerne i en lufttæt boks. |
4 Færdig | OgKoldskål: Riv skallen af citronen, og pres saften ud. Skrab vaniljekornene ud. Bland citron og vanilje sammen med resten af ingredienserne, og lad koldskålen stå koldt i køleskabet før servering. |
5 Færdig | Til sidstPynt med kammerjunkere, jordbærstykker skåret til tulipaner og små mynteblade. |