Kokosyoghurt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 dåse økologisk kokosmælk
2 kapsler probiotika evt. ahornsirup, stevia eller andet sødemiddel

Kokosyoghurt

Af: Asta Just Schack fra bogen 'Mit grønne morgenbord'

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Ryst dåsen med mælk godt. Åben den og hæld mælken ned i et skoldet syltetøjsglas.

2
Færdig

Derefter

Åben probiotika-kapslerne og drys indholdet ned i mælken.
Brug en træ- eller plastikske til at røre rundt med. Det er meget vigtigt, du ikke bruger en ske af metal, da den vil forstyrre probiotikaen. Rør, indtil du har en fornemmelse af, at probiotikaen har fordelt sig godt.

3
Færdig

Og

Læg et osteklæde eller tyndt viskestykke hen over glasset og spænd det fast med en elastik.

4
Færdig

Og

Lad yoghurten stå i 24-48 timer og gære et lunt sted. Jo længere yoghurten står, jo tykkere vil den blive. Jo varmere klimaet omkring yoghurten er, jo hurtigere vil det gå. Det er let at lave yoghurt om sommeren, når stuetemperaturen er 23 °C eller derover.

5
Færdig

Til sidst

Når yoghurten har fået den ønskede konsistens, skruer du et låg på syltetøjsglasset og opbevarer det på køl. På køl bliver yoghurten tykkere endnu.

Yoghurten kan holde sig omkring 1 uge på køl.

previous
Ceviche af helleflynder med grapefrugt, padronpeber og basilikum
next
Grynfri granola med græskarkerner og kokosflager

Add Your Comment