300 g sigtemel (eller 150 g sigtet bygmel og 150 g hvedemel) | |
150 g sukker | |
150 g smør | |
1 dl fløde eller cremefraiche 18% | |
Til pensling | |
ca. ½ dl lys sirup |
1 Færdig | FørstBland mel med sukker. Hak smørret i melet og findel det med fingrene, til blandingen er jævn. Tilsæt fløde/cremefraiche og saml dejen hurtigt uden at ælte den for meget. Form dejen til en kugle, pak den ind og læg den i køleskabet i minimum 1 time – gerne natten over. |
2 Færdig | Til sidstDel dejen i to og rul hver portion ud på et bord drysset med hvedemel, til dejen er ca. 5 mm tyk. Skær dejen i aflange firkanter på skrå – ca. 8 x 4 cm – med en kniv eller en klejnespore. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel. Lun sirup i mikroovn eller vandbad og pensl kagerne med det. Bag dem øverst i ovnen ved 200 ℃ i 7-9 minutter – de skal være gyldne med lidt mørk kant. Lad dem køle af på en rist og opbevar dem i en tætsluttende beholder. Knepkager blev bagt i forbindelse med rugbrødsbagningen. |