Klatkager med blåbærsyltetøj

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

250 g grødris
2 dl vand
1 l sødmælk
2 æggeblommer
25 g mel
Salt
Blåbærsyltetøj
500 g blåbær
175 g sukker
1 vaniljestang
1 citron
1 dl vand

Klatkager med blåbærsyltetøj

Af: Torben Klitbo & Casper Aaquist / Foto: Mikkel Heriba / Styling: Christine Rudolph

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog blåbærrene med sukkeret, vaniljen og 1 dl vand i ca. 20 minutter ved svag varme. Blend det herefter til en glat puré og sigt massen. Smag til med saft og skal fra en citron.

2
Færdig

Derefter

Kog en risengrød med grødris, mælk og vand samt lidt salt. Køl den af og tilsæt æg og mel. Lav små kager af grøden og steg dem gyldne i lidt smør.

3
Færdig

Til sidst

Servér klatkagerne, mens de er lune, med blåbærsyltetøjet.

previous
Gris med rodfrugter
next
Bread & butter pudding

Add Your Comment