Kikærtegryde

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g kikærter
800 g skært lamme- eller oksekød
1 l kogende vand
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk gurkemeje
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1/4 tsk peber
4 tørrede limes
4 kartofler
4 tomater
4 spsk koncentreret tomat
1 dl grofthakket frisk koriander
evt. ½ tsk kanel

Kikærtegryde

Af: Inge Lynggaard Hansen / Foto: Inge Lynggaard Hansen

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Skyl kikærterne, til vandet er rent. Lad dem stå i blød natten over. Dræn derefter vandet fra.

2
Færdig

DEREFTER

Skær kødet ud i små tern og læg dem i en gryde. Hæld 1 liter kogende vand over. Skær løget i 4 dele og læg dem i gryden sammen med hvidløg, gurkemeje, olivenolie, kikærter, salt og peber. Prik de tørrede limefrugter med en gaffel eller urtekniv, så smagen kan komme bedst muligt ud, og læg dem i retten. Lad det simre i ca. 2 timer. Fjern undervejs skummet fra væden, til vandet er klart.

3
Færdig

OG

Skræl kartoflerne. Skær kartofler og tomater i både. Kom dem i retten sammen med koncentreret tomat og hakket koriander. Hvis du gerne vil have en svag kanelsmag, så kom kanel i. Tilføj evt. mere kogende vand. Lad retten simre under låg, til alt er mørt og lækkert. Fjern derefter limefrugterne.

4
Færdig

OG

Retten kan spises, som den er, eller den kan deles op i to retter: Først hældes suppen op i en dyb tallerken og spises som forret.

5
Færdig

OG

I suppen kan du rive små stykker persisk fladbrød, som opblødes.

6
Færdig

TIL SIDST

På en anden tallerken lægges kødet og grøntsagerne, som moses sammen og spises som en ret for sig.

previous
Spicy blomkålssalat
next
Quinoagryde

Add Your Comment