200 g kikærter | |
800 g skært lamme- eller oksekød | |
1 l kogende vand | |
1 løg | |
3 fed hvidløg | |
2 tsk gurkemeje | |
2 spsk olivenolie | |
1 tsk salt | |
1/4 tsk peber | |
4 tørrede limes | |
4 kartofler | |
4 tomater | |
4 spsk koncentreret tomat | |
1 dl grofthakket frisk koriander | |
evt. ½ tsk kanel |
1 Færdig | FØRSTSkyl kikærterne, til vandet er rent. Lad dem stå i blød natten over. Dræn derefter vandet fra. |
2 Færdig | DEREFTERSkær kødet ud i små tern og læg dem i en gryde. Hæld 1 liter kogende vand over. Skær løget i 4 dele og læg dem i gryden sammen med hvidløg, gurkemeje, olivenolie, kikærter, salt og peber. Prik de tørrede limefrugter med en gaffel eller urtekniv, så smagen kan komme bedst muligt ud, og læg dem i retten. Lad det simre i ca. 2 timer. Fjern undervejs skummet fra væden, til vandet er klart. |
3 Færdig | OGSkræl kartoflerne. Skær kartofler og tomater i både. Kom dem i retten sammen med koncentreret tomat og hakket koriander. Hvis du gerne vil have en svag kanelsmag, så kom kanel i. Tilføj evt. mere kogende vand. Lad retten simre under låg, til alt er mørt og lækkert. Fjern derefter limefrugterne. |
4 Færdig | OGRetten kan spises, som den er, eller den kan deles op i to retter: Først hældes suppen op i en dyb tallerken og spises som forret. |
5 Færdig | OGI suppen kan du rive små stykker persisk fladbrød, som opblødes. |
6 Færdig | TIL SIDSTPå en anden tallerken lægges kødet og grøntsagerne, som moses sammen og spises som en ret for sig. |