200 g smør | |
225 g brun farin | |
100 g sukker | |
korn af ½ stang vanilje | |
1 æg | |
280 g hvedemel | |
1 tsk (+ lidt til) flagesalt | |
Drys | |
100 g mørk chokolade, grofthakket | |
100 g fudge eller blød flødekaramel |
Her er vi ude i så dirty en småkage, at den burde skamme sig. Det brunede smør giver den en varm og nøddeagtig smag, der er ubeskrivelig lækker.
1 Færdig | FØRSTSmelt smørret i en kasserolle, og lad det brune, til det dufter skønt af nødder og smør. Lad det køle af i ca. 20 minutter. |
2 Færdig | DEREFTERPisk det brunede smør med farin, sukker og vanilje, til blandingen er lysebrun og ensartet – brug en elpisker eller en røremaskine, og vær tålmodig. |
3 Færdig | OGRør ægget i, og sigt melet i. Rør dejen sammen, og krydr med flagesalt. |
4 Færdig | OGVend chokoladen i. Skær fudgen i ca. 30 små stykker. |
5 Færdig | OGTril dejen til ca. 30 kugler på hver ca. 30 g. Stik et stykke fudge ind i midten, og stil dejkuglerne på køl i mindst 3 timer. |
6 Færdig | OGTænd ovnen på 175 grader varmluft. |
7 Færdig | OGFordel dejkuglerne på bageplader med bagepapir med godt med mellemrum, og drys dem med flagesalt. |
8 Færdig | OGBag dem i ovnen i 12-14 minutter. De må gerne være let underbagte. |
9 Færdig | TIL SIDSTLad dem køle let af på bagepladerne, og flyt |