Karamelcookies med brunet smør

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g smør
225 g brun farin
100 g sukker
korn af ½ stang vanilje
1 æg
280 g hvedemel
1 tsk (+ lidt til) flagesalt
Drys
100 g mørk chokolade, grofthakket
100 g fudge eller blød flødekaramel

Karamelcookies med brunet smør

Af: Louisa Lorang fra bogen Småkager

Her er vi ude i så dirty en småkage, at den burde skamme sig. Det brunede smør giver den en varm og nøddeagtig smag, der er ubeskrivelig lækker.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Smelt smørret i en kasserolle, og lad det brune, til det dufter skønt af nødder og smør. Lad det køle af i ca. 20 minutter.

2
Færdig

DEREFTER

Pisk det brunede smør med farin, sukker og vanilje, til blandingen er lysebrun og ensartet – brug en elpisker eller en røremaskine, og vær tålmodig.

3
Færdig

OG

Rør ægget i, og sigt melet i. Rør dejen sammen, og krydr med flagesalt.

4
Færdig

OG

Vend chokoladen i. Skær fudgen i ca. 30 små stykker.

5
Færdig

OG

Tril dejen til ca. 30 kugler på hver ca. 30 g. Stik et stykke fudge ind i midten, og stil dejkuglerne på køl i mindst 3 timer.

6
Færdig

OG

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

7
Færdig

OG

Fordel dejkuglerne på bageplader med bagepapir med godt med mellemrum, og drys dem med flagesalt.

8
Færdig

OG

Bag dem i ovnen i 12-14 minutter. De må gerne være let underbagte.

9
Færdig

TIL SIDST

Lad dem køle let af på bagepladerne, og flyt
dem så til en rist, hvor de kan køle helt af.

previous
Vintercocktails: Zacapa Hot Butter Rum
next
Espresso-biscotti

Add Your Comment