6 rødløg | |
½ dl æbleeddike | |
1 dl vand | |
2 spsk rørsukker | |
2 laurbærblade | |
10 peberkorn | |
400 g kalvehjerter | |
Salt og peber | |
1 kogt kartoffel | |
2 æggeblommer | |
1 tsk salt | |
1 fed hvidløg, revet | |
1 tsk sennep | |
½ dl god olivenolie | |
1 lille bdt. frisk timian, grofthakket |
1 Færdig | FørstNår du skal lave dine syltede rødløg, skærer du rødløgene i både og koger dem sammen med eddike, vand, rørsukker, laurbær og peberkorn i 2 minutter. Tag gryden af varmen, og lad løgene trække i lagen, til de er lune. |
2 Færdig | DerefterKalvehjerterne tilbereder du ved at skære dem ud i skiver på 2 centimeters tykkelse og stege/grille hver skive 2-3 minutter på hver side. Drys med salt og peber, og skær de stegte hjerter ud i tynde skiver. Kom skiverne ned til løgene, så de kan blive marineret lidt i eddikelagen. |
3 Færdig | OgAiolien laver du ved at mose kartoflen med en gaffel og røre den sammen med de øvrige ingredienser på nær olien. Tilsæt olien til sidst i en tynd stråle, til konsistensen er god. |
4 Færdig | Til sidstAnret hjerte, aioli og løg på et fad. Hæld resten af kogelagen fra løgene ud over, og drys med masser af frisk timian. |