• Home
  • Dessert
  • Kærnemælkssorbet med hybenrose og rabarber
Kærnemælkssorbet med hybenrose og rabarber

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

KÆRNEMÆLKSSORBET
625 g vand
625 g hvidvin
725 g sukker
1 stang vanilje
225 g glukose
5 blade gelatine
625 g kærnemælk
økologiske citroner
POCHEREDE RABARBER
8 stængler jordbærrabarber – gerne lokale!
40 g sukker
100 g vand
RABARBER-HYBENROSE-GELÈ
500 g hybenrosesaft
500 g rabarbersaft
10 g citras
14 g gellan
HYBENROSEOLIE
200 g hybenroseblade
1 l neutral olie
LYSERØD SKOVSYRE-BLOMSTER
1 potte lyserød skovsyre
2 l neutral olie
100 g hybenrosesaft
100 g rabarbersaft
6 blade gelatine

Kærnemælkssorbet med hybenrose og rabarber

Sådan gør du

1
Færdig

KÆRNEMÆLKSSORBET

Kog vand, hvidvin, sukker, vanilje og glukose op, til sukkeret er opløst. Udblød imens gelatine i koldt vand. Smelt gelatinen i den varme væske, og tilsæt citronsaft og skal. Køl væsken ned, og sigt den herefter. Tilføj kærnemælk, og stavblend massen. Kør sorbeten på ismaskine i god tid, og lad den sætte sig en times tid på frost inden brug.

2
Færdig

POCHEREDE RABARBER

Skær top og bund af rabarberstænglerne, og kom dem i en vakuumpose med sukker og vand. Vakuumér posen, og tilbered rabarberne i et vandbad ved 60 °C i 6-9 minutter alt efter tykkelsen på dem. Alternativt kan du pochere rabarberne i en gryde med lidt vand eller i en ovn. Køl rabarberne ned, og lad dem trække i lagen natten over. Skær rabarberne i tynde skiver, og sørg for, at de bliver ved med at hænge sammen. Gem lagen fra de pocherede rabarber til senere brug.

3
Færdig

RABARBER-HYBENROSE-GELÈ

Kog hele væsken op, og tilføj citras og gellan, mens der røres konstant. Kog væsken igennem i et minuts tid, og hæld den derefter i en beholder, som sættes på køl. Når massen har sat sig, skæres den i mindre stykker og blendes helt glat. Du kan eventuelt tilføje lidt vand for at få geléen til at køre bedre rundt i blenderen. Fyld geléen på en sprøjteflaske, og opbevar den på køl indtil servering.

4
Færdig

HYBENROSEOLIE

Blend de to ingredienser sammen i 8 minutter, og hæld hele massen på en beholder, som du sætter i køleskabet natten over. Dagen efter sigtes olien gennem et klæde. Gem olien, og kasser bladene. Opbevar olien på køl indtil servering.

5
Færdig

LYSERØD SKOVSYRE-BLOMSTER

Stil potten i solen i et par timer, og se blomsterne åbne sig. Pluk et par af blomsterne, og opbevar dem på køl indtil servering.

6
Færdig

RABARBER- OG HYBENROSEPERLER

Fyld en høj plastikbøtte med neutral olie, og sæt den i fryseren natten over. Dagen efter tages olien ud fra fryseren, og gelatinen udblødes i koldt vand. Lun hybenrose- og rabarbersaften til 50 °C, og smelt gelatinen heri. Fyld væsken på sprøjtepose, og klip et lillebitte hul i spidsen af posen. Dryp væsken ned i olien, og lad perlerne sætte sig en times tid, inden de sigtes fra. Skyl perlerne i koldt vand, og opbevar dem på køl, til de skal bruges.

7
Færdig

ANRETNING

Placer en lille udstikker i midten af tallerkenen, og taglæg de pocherede rabarber rundt om den. Pynt med et par skovsyreblomster. Dæk bunden af tallerkenen med rabarber-hybenrose-geléen, og fyld resten af cirklen op med rabarber-hybenrose-perlerne. Placer en quenelle af kærnemælkssorbet øverst. En quenelle er en aflang iskugle, som du kan lave med en lille ske. Ved servering hældes en skefuld hybenroseolie og 2 dl lage fra de pocherede rabarber i en lille gryde, og væsken røres rundt, så den skiller. Serverer saucen rundt om rabarberne.

previous
Knivmuslinger med soja-ingefær
next
Syltede grankogler med rabarber, svampe og mælkechokolade

Add Your Comment