½ tangplade | |
80 ml sushiris | |
120 ml vand | |
1 ½ spsk riseddike | |
2 store jomfruhummere | |
2 stk. agurkestave | |
¼ moden avocado | |
Ristede sesamfrø | |
Lidt citronsaft | |
1 spsk japansk peberrod (wasabipulver) | |
Syltet ingefær | |
Topping | |
30 g frisk torsk | |
30 g frisk rødfisk | |
30 g frisk helleflynder | |
Avocado |
1 Færdig | FørstKog risene som anvist på pakken, og bland de færdige ris forsigtigt med riseddiken. Herefter breder du risene ud, så de dækker bunden af et fad i et jævnt lag. Når risene er afkølet, er de klar til brug. |
2 Færdig | DerefterBambusmåtten pakkes ind i husholdningsfilm, så risen ikke kommer til at hænge fast. Husholdningsfilmen skal blive siddende, til du har lavet rullen færdig. |
3 Færdig | OgSkær avocadoen i skiver. Et stykke af agurken skærer du i 10 cm lange, tynde stave, inden du fjerner kernerne. |
4 Færdig | OgJomfruhummerne koges 3 - 4 minutter i vand tilsat lidt citronsaft. Hovedet og kløerne brækkes af og smides ud. Tag forsigtigt skallen af jomfruhummerne. |
5 Færdig | OgJomfruhummerne skæres let (ikke helt igennem) fra nakke til hale på midten af ryggen, og tarmen fjernes. Jomfruhummerne skylles efterfølgende i rent vand. |
6 Færdig | OgHelleflynder, rødfisk og torsk skæres i tynde skiver. |
7 Færdig | OgOverflødig væske klemmes ud af ingefæren, og den japansk peberrod blandes med lidt vand, til det får en fast konsistens. |
8 Færdig | OgBambusmåtten lægges ovenpå et skærebræt. En lille skål fyldes med vand og stilles ved siden af skærebrættet. |
9 Færdig | OgHalvér en tangplade med en saks, og læg den med den blanke side nedad på bambusmåtten. |
10 Færdig | OgDyp fingrene i skålen med vand, så risen ikke hænger fast. Herefter former du risen let til en kugle, som fordeles på tangpladen. |
11 Færdig | OgTangpladen vendes, så siden med risen vender mod bambusmåtten, og lidt wasabi smøres på tangpladen på tværs hen over midten. |
12 Færdig | OgHerefter lægger du avocadoskiver, to agurkestave og jomfruhummer på tværs hen over midten. |
13 Færdig | OgStart med at rulle tangpladen fra den modsatte side af sammenføjningen. |
14 Færdig | OgMens rullen ligger i bambusmåtten med sammenføjningen nedad, klemmer du let om rullen for at lukke sammenføjningen. |
15 Færdig | OgFiskeskiver og tynde skiver avocado placeres skiftevis over rullen i et flot mønster. |
16 Færdig | OgBambusmåtten placeres rundt om rullen. Klem forsigtigt, så fiske- og avocadoskiverne ”sætter” sig på plads. |
17 Færdig | OgInden rullen skæres, dyppes kniven i vandskålen, så risen ikke hænger ved. |
18 Færdig | OgSkær rullen i 8 stykker, og drys lidt sesamfrø på de enkelte skiver. |
19 Færdig | Til sidstSushistykkerne placeres på en tallerken, som pyntes med ingefær og japansk peberrod. Servér med soja. |