# × luk
Jyttes roastbeef med trøffelcreme

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

75 g roastbeef
20 g mayonnaise
2 g trøffelolie
50 g kartofler
En skive rugbrød
Gerne friskrevet trøffel

Jyttes roastbeef med trøffelcreme

Opskrift fra Ole Troelsøs bog 'Danmarks bedste smørrebrød'

Sådan gør du

Opskriften på Jyttes roastbeef kommer ikke fra en af de restauranter, som er med i bogen her. Men Jytte Støvlbæk er en af de mest betydningsfulde smørrebrødsjomfruer, og siden hun i 1968 gik i lære, har hun spillet en så betydelig rolle i smørrebrødets tjeneste, at hun bør være repræsenteret i dette selskab.

Jytte var med til at åbne den nye udgave af restaurant Schønnemann i 2007, ligesom hun var med, da Erwin Lauterbach i 2011 overtog restaurant Lumskebugten og satte smørrebrød på kortet. Hun har fulgt med tiden, og hendes sympatiske smørrebrødsstil, hvor gammelt møder nyt, kan i skrivende stund opleves på Restaurant Brasseriet i Gilleleje, hvor hun har arbejdet de sidste par år.

1
Færdig

Jyttes bidrag er et stykke med papirtynde skiver roastbeef af okseinderlår, som anrettes på smurt rugbrød med en mayonnaise, der er smagt til med trøffelolie og garneret med frisk friterede papirtynde kartoffelskiver. Meget gerne forsynet med en gang friskrevet trøffel og et drys frisk estragon eller anden krydderurt.

previous
Schønnemanns ristet rørt tatar Ole Troelsø
next
Hallernes laksesalat

Add Your Comment