Garniture | |
20 jordskoktoppe | |
2 spsk olivenolie | |
Salt | |
Suppe | |
1 løg | |
300 g kartofler | |
10 jordskoktoppe | |
0,8 l god hønse- eller grøntsagsbouillon | |
50 g smør | |
4 spsk fløde | |
Salt |
1 Færdig | Garniture1. Tænd ovnen på 160 grader. Vend toppene med olivenolie og salt, og bag dem, til de er sprøde. Det tager cirka 20 minutter. |
2 Færdig | Suppe2. Smelt lidt af smørret i en gryde. Skræl kartofler og løg, og skær dem i grove tern. 3. Kom dem op i gryden sammen med jordskoktoppene, og sautér ved mellemvarme 5-10 minutter. Hæld bouillonen på, og lad suppen koge, til alt er mørt – cirka 10 minutter. 4. Kom suppen i en blender sammen med smørret, og blend rigtig grundigt i 3-4 minutter ved høj hastighed. Smag til med salt. 5. Dryp med fløde, og drys med de bagte jordskoktoppe ved servering. |