Jordskokmousse, krokant og persillegranité

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g jordskokker
2 spsk flormelis
6 dl fløde
100 g æggeblommer
75 g flormelis
2 blade husblas
½ l vand
150 g sukker
60 g citronsaft
100 g persille, plukket

Jordskokmousse, krokant og persillegranité

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Varm vand og sukker op. Når det koger, slukker du for det. Køl det helt ned, og tilsæt citronsaft. Når det er koldt, blendes sukkerlagen med persillen i cirka 3-4 minutter. Sigt væsken, og frys den i et fad eller en beholder. Den skal helst fryses natten over.

2
Færdig

Derefter

Vask jordskokkerne grundigt, og skær dem i tern. Rist dem gyldne, og drys med flormelis, så de karamelliserer. Tag 3 deciliter fløde, og kog jordskokkerne møre. Si væsken fra, men gem den. Blend nu jordskokkerne til en glat puré, og tilsæt væsken, hvis det er nødvendigt.

3
Færdig

Og

Køl puréen helt ned. Læg husblassen i blød i vand. Pisk æggeblommerne og flormelissen luftig og lys. Pisk de sidste 3 deciliter fløde let. Vend den kolde jordskokpuré i æggesnapsen. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i lidt fløde. Vend husblassen i æggesnapsen, og vend hele massen i den piskede fløde. Hæld moussen i en beholder, og sæt på køl 5-6 timer.

4
Færdig

Til sidst

Riv den frosne granite, og hold den på frost. Servér moussen drysset med krokant og granité

previous
Torsk, broccolipuré og svampe
next
Kammusling, broccoli og bagte tomater

Add Your Comment