200 g jordskokker | |
2 spsk flormelis | |
6 dl fløde | |
100 g æggeblommer | |
75 g flormelis | |
2 blade husblas | |
½ l vand | |
150 g sukker | |
60 g citronsaft | |
100 g persille, plukket |
1 Færdig | FørstVarm vand og sukker op. Når det koger, slukker du for det. Køl det helt ned, og tilsæt citronsaft. Når det er koldt, blendes sukkerlagen med persillen i cirka 3-4 minutter. Sigt væsken, og frys den i et fad eller en beholder. Den skal helst fryses natten over. |
2 Færdig | DerefterVask jordskokkerne grundigt, og skær dem i tern. Rist dem gyldne, og drys med flormelis, så de karamelliserer. Tag 3 deciliter fløde, og kog jordskokkerne møre. Si væsken fra, men gem den. Blend nu jordskokkerne til en glat puré, og tilsæt væsken, hvis det er nødvendigt. |
3 Færdig | OgKøl puréen helt ned. Læg husblassen i blød i vand. Pisk æggeblommerne og flormelissen luftig og lys. Pisk de sidste 3 deciliter fløde let. Vend den kolde jordskokpuré i æggesnapsen. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i lidt fløde. Vend husblassen i æggesnapsen, og vend hele massen i den piskede fløde. Hæld moussen i en beholder, og sæt på køl 5-6 timer. |
4 Færdig | Til sidstRiv den frosne granite, og hold den på frost. Servér moussen drysset med krokant og granité |