200 g jordskokker | |
½ dl hvidvin | |
2 skalotteløg | |
1 fed hvidløg | |
20 g smør | |
½ l letmælk | |
½ l fløde | |
Havsalt | |
Friskkværnet peber | |
Økologisk citron |
1 Færdig | FørstVask jordskokkerne og skræl dem, hvis du ikke kan få al jorden af. Sæt en gryde på et blus ved svag varme med smør. |
2 Færdig | DerefterHak hvidløg, skalotteløg og jordskokker og sautér i gryden og kom hvidvinen ved. |
3 Færdig | OgTilsæt mælk og fløde. Lad suppen koge ved svag varme i ca. 25 minutter, til jordskokkerne er helt møre. |
4 Færdig | Til sidstBlend suppen, til den er helt cremet. Smag til med salt og peber og tilsæt lidt friskpresset citron og evt. en ekstra klat smør. |