200 g porrehvidt, fintsnittet | |
2 spsk olivenolie | |
400 g jordskokker i tern | |
200 g kartofler i tern | |
1,2 l grøntsagsbouillon | |
friskkværnet peber | |
evt. salt + citronsaft | |
Pynt | |
brøndkarse eller purløg |
1 Færdig | FØRSTSauter fintsnittede porrer i olie i et par minutter ved høj varme. |
2 Færdig | DEREFTERTilsæt jordskokker, kartofler og bouillon. Kog suppen op, og lad den simre i 10-15 minutter, eller til grøntsagerne er kogt helt møre. |
3 Færdig | OGSmag suppen til med friskkværnet peber, evt. salt og lidt citronsaft. Hvis du tilsætter salt, inden jordskokkerne er kogt helt møre, kan de være svære at blende helt ud i suppen. |
4 Færdig | TIL SIDSTServer suppen, som den er, eller blend den til en fløjlsblød konsistens. Anret med brøndkarse eller purløg. |