1 ½ dl piskefløde | |
2 dl sødmælk | |
80 g sukker | |
1 stang vanilje | |
4 æggeblommer | |
500 g jordbær |
Crème anglaise er for det søde køkken, hvad mayonnaise er for det salte. En fabelagtig forener og en legesyg kammerat. Den tynde, vaniljemættede cremesauce gør dine danske jordbær franske, bygger bro mellem hindbær og pocherede ferskner, fuldender et fadfuld frugter i gelé, komplimenterer rabarberkompotten og leger med din gâteaux aux pommes. Crème anglaise er bare magnifique!
1 Færdig | FørstHæld fløde, mælk og et par spsk. af sukkeret i en tykbundet gryde sammen med udskrabet vaniljestang og vaniljekorn, og varm det op ved svag varme til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, og lad vanilje og mælkefløde trække under låg i 15 minutter. |
2 Færdig | DerefterPisk æggeblommer og det resterende sukker let sammen i en stor skål. Varm igen den vaniljeparfumerede mælkefløde op til lige under kogepunktet, fisk vaniljestangen op, og hæld den hede fløde i æggesukkerblandingen under hektisk piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm stille og roligt blandingen op ved lav varme og under omrøring med en silikoneskraber, til den når en temperatur på ca. 83-85 grader. Den må IKKE koge, men skal lige op og tykne til tyndt cremestadie (læg mærke til, hvornår cremen begynder at hænge ved silikoneskraberen i stedet for bare at dryppe af, og stop der). Hæld straks cremesovsen igennem en sigte og over i en skål, dæk den med husholdningsfilm på overfladen, og sæt den i køleskabet med det samme. |
3 Færdig | Til sidstServer cremesovsen lun eller kold til masser af friske jordbær. |