Jomfruhummere, stuvet kål og radiser

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

8 stk. jomfruhummere
2 stk. spidskål
5 dl hønsefond
2 dl fløde 48%
1 fed hvidløg
2 bdt. radiser
2 spsk mandelolie
100 g salturt
1 muskatnød
Olie til stegning
Salt og peber

Jomfruhummere, stuvet kål og radiser

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at rengøre jomfruhummerne, og fjern eventuelle tarme. Læg dem herefter på køl. Snit det ene spidskål fint. Steg kålen ved lav varme med hvidløget. Sørg for, at kålen bliver sauteret godt og bliver helt blød og sødlig. Hæld fond på og lad det småkoge 15-20 minutter. Tilsæt fløden, og lad det koge ind cirka 20 minutter yderligere ved lav varme. Blend saucen igennem i cirka 3-4 minutter. Sigt saucen, og smag nu til med salt, peber, citron og muskatnød.

2
Færdig

Derefter

Skyl den resterende kål, og snit den. Marinér den i mandelolien og lidt salt. Rens radiserne, og flæk dem på langs. Varm en pande godt op. Den skal være rygende varm. Tilsæt olie, og steg radiserne kort ved høj varme. Salt dem, og tag dem af. Steg nu jomfruhummerne på samme pande, til de er gyldne på den ene side. Tag dem fra, så de kan trække færdigt.

3
Færdig

Til sidst

Varm saucen godt op, og skum igennem med en stavblender. Det er vigtigt, den bliver luftig og blød. Servér den luftige kålsauce over jomfruhummerne, radiserne, den råmarinerede kål samt salturten.

previous
Kalveskank, brombær og syre
next
Spidskål, parmesan og hvidvinssauce

Add Your Comment