2 kg jomfruhummere | |
6 fed hvidløg, revet | |
1 dl olivenolie | |
1 spsk salt | |
1 spsk friskkværnet peber | |
500 g ærter i bælg samt ærteskud og -blomster | |
1 bdt. persille eller 4 håndfulde grønne salater og spiselige urter |
1 Færdig | FørstLæg hvidvin på køl. Gerne en riesling med en smule sødme - meget vigtig del af opskriften. Varm en grill op, eller sæt ovnen på grillvarme. |
2 Færdig | DerefterVælg havens eller markens skønneste grønne vækster. For eksempel spiselige blomster eller spiseligt ukrudt. Brug alternativt salat eller persille. Skyl og hak det groft. |
3 Færdig | OgFlæk jomfruhummerne på midten, og fjern den sorte tarm. Bland hvidløg, olivenolie, salt og peber, og vend jomfruhummerne heri. Læg jomfruhummerne direkte på en varm grill, eller bag dem under ovnens grill i bradepander. De er færdige efter 2-3 minutter. |
4 Færdig | Til sidstServér med ærter i bælg, og vend med de grønne urter/salater. Tip: Opskriften er til en overdådig portion serveret som hovedret. Du kan halvere mængden af jomfruhummere, hvis de skal serveres med andet eller som forret. |