Jomfruhummer på grill med urter og ærter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 kg jomfruhummere
6 fed hvidløg, revet
1 dl olivenolie
1 spsk salt
1 spsk friskkværnet peber
500 g ærter i bælg samt ærteskud og -blomster
1 bdt. persille eller 4 håndfulde grønne salater og spiselige urter

Jomfruhummer på grill med urter og ærter

Af: Stedsans / Foto: Line Klein

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Læg hvidvin på køl. Gerne en riesling med en smule sødme - meget vigtig del af opskriften. Varm en grill op, eller sæt ovnen på grillvarme.

2
Færdig

Derefter

Vælg havens eller markens skønneste grønne vækster. For eksempel spiselige blomster eller spiseligt ukrudt. Brug alternativt salat eller persille. Skyl og hak det groft.

3
Færdig

Og

Flæk jomfruhummerne på midten, og fjern den sorte tarm. Bland hvidløg, olivenolie, salt og peber, og vend jomfruhummerne heri. Læg jomfruhummerne direkte på en varm grill, eller bag dem under ovnens grill i bradepander. De er færdige efter 2-3 minutter.

4
Færdig

Til sidst

Servér med ærter i bælg, og vend med de grønne urter/salater.

Tip: Opskriften er til en overdådig portion serveret som hovedret. Du kan halvere mængden af jomfruhummere, hvis de skal serveres med andet eller som forret.

previous
Ceviche af hogfish med jalapenos og kokos
next
Dampet forårsgrønt med pocherede æg

Add Your Comment