Ispinde af havtornråsaft

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 vaniljestang
2 usprøjtede appelsiner
4 stjerneanis
350 g sukker
50 g glukose
2½ dl vand
5 dl råsaft af havtorn
5 dl vand
Råsaft af havtorn
1 kg havtorn

Ispinde af havtornråsaft

Fra bogen 'Havtorn'

Sådan gør du

1
Færdig

Råsaft af havtorn

Råsaft er lavet af de rå bær, som er mast igennem en sigte og dermed befriet for skaller og kerner. For at lette processen kan man komme bærrene i en foodprocessor et kort øjeblik, inden man presser dem igennem en sigte med en ske eller dejskraber.

Holdbarheden er helt nede på maksimalt 2 døgn i køleskab, så det er en god idé at fryse saften ned i små portioner. Har man haft saften stående i to dage, skal man koge den igennem, inden den afkøles og fryses ned.

2
Færdig

Ispinde

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab marven ud og mos den sammen med lidt af sukkeret. Læg både den tomme skal og marven i en gryde. Skær skallen af appelsinerne, uden at den hvide hinde kommer med. Pres saften af frugtkødet og kom skal og saft i gryden. Tilsæt stjerneanis, sukker, glukose og vand og kog det hele op.

Lad det stå og simre ved svag varme i 10 minutter og hæld lagen i en passende bøtte. Stil lagen i køleskabet og lad den trække i mindst et døgn. Jo længere den trækker, jo mere smag får den af stjerneanis og vanilje.

Tilsæt råsaft og vand og rør det sammen. Sigt saften og hæld den i isforme, sæt en pind i og stil dem i fryseren, indtil de er frosset.

Man kan pynte isene med forskellige slags chokolade, nødder og drys. Man kan også bruge kogt saft i stedet for råsaft, men så forsvinder en del af vitaminerne.

previous
Medaljer
next
Træstamme med havtorn og rom

Add Your Comment