• Home
  • Dessert
  • Iskold hibiscusconsommé med blodappelsin og citrontimian
Iskold hibiscusconsommé med blodappelsin og citrontimian

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Iskold hibiscusconsommé
15 g tørret hibiscus
2 dl vand
1 stang vanilje
100 g rørsukker
2 dl hvidvin
4 blodappelsiner
Andet
6 kviste citrontimian
Supergod, frugtig olivenolie

Iskold hibiscusconsommé med blodappelsin og citrontimian

Fra: Thomas Hermans bog 'Feast - mit solskinskøkken'

En ganske simpel og anderledes dessert, der både er ufatteligt læskende og velsmagende. Tørret hibiscus findes ofte i helsekostbutikker eller hos tehandleren, enten i helt ren form eller iblandet en te, og teen kan sagtens bruges – så henleder desserten blot tankerne på en raffineret ice tea, hvilket også kan have sin charme.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog vandet op og hæld det over den tørrede hibiscus i en skål. Lad vandet trække smag i ca. 5 minutter. Sigt og pres herefter hibiscusvæsken fra igennem en fin sigte og over i en ny skål. Kassér den udblødte hibiscus.

2
Færdig

Derefter

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i en smule af sukkeret, så de løsnes fra hinanden. Kog hvidvin, vaniljestang, vaniljesukker og sukkeret op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Træk gryden af varmen, køl lagen en smule af, fjern vaniljestangen og bland lagen sammen med hibiscusvæsken.

3
Færdig

Og

Skær skallen og den hvide hinde af blodappelsinerne, skær appelsinfileter ud og gem dem til senere brug. Pres herefter saften fra blodappelsinresterne gennem en sigte over til hibiscus-hvidvinslagen. Ønsker du en lige så klar consommé som min, skal den nu sigtes igennem et rent viskestykke, men det er på ingen måde nødvendigt. Sæt herefter consomméen på frost i 30 minutter, eller indtil den er iskold.

4
Færdig

Til sidst

Sæt dybe tallerkener på køl i et par timer, før desserten serveres, så de holder suppen kold. Ved serveringen fordeles blodappelsinfileterne i tallerkenerne. Hæld consomméen over og pluk lidt citrontimianblade udover. Afslut med et par dråber olivenolie. Server evt. desserten med olivenolieiscreme eller en god fuldfed vaniljeis til.

previous
Vitello tonnato
next
Zacapa Negroni

Add Your Comment