Iskold hibiscusconsommé | |
15 g tørret hibiscus | |
2 dl vand | |
1 stang vanilje | |
100 g rørsukker | |
2 dl hvidvin | |
4 blodappelsiner | |
Andet | |
6 kviste citrontimian | |
Supergod, frugtig olivenolie |
En ganske simpel og anderledes dessert, der både er ufatteligt læskende og velsmagende. Tørret hibiscus findes ofte i helsekostbutikker eller hos tehandleren, enten i helt ren form eller iblandet en te, og teen kan sagtens bruges – så henleder desserten blot tankerne på en raffineret ice tea, hvilket også kan have sin charme.
1 Færdig | FørstKog vandet op og hæld det over den tørrede hibiscus i en skål. Lad vandet trække smag i ca. 5 minutter. Sigt og pres herefter hibiscusvæsken fra igennem en fin sigte og over i en ny skål. Kassér den udblødte hibiscus. |
2 Færdig | DerefterFlæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i en smule af sukkeret, så de løsnes fra hinanden. Kog hvidvin, vaniljestang, vaniljesukker og sukkeret op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Træk gryden af varmen, køl lagen en smule af, fjern vaniljestangen og bland lagen sammen med hibiscusvæsken. |
3 Færdig | OgSkær skallen og den hvide hinde af blodappelsinerne, skær appelsinfileter ud og gem dem til senere brug. Pres herefter saften fra blodappelsinresterne gennem en sigte over til hibiscus-hvidvinslagen. Ønsker du en lige så klar consommé som min, skal den nu sigtes igennem et rent viskestykke, men det er på ingen måde nødvendigt. Sæt herefter consomméen på frost i 30 minutter, eller indtil den er iskold. |
4 Færdig | Til sidstSæt dybe tallerkener på køl i et par timer, før desserten serveres, så de holder suppen kold. Ved serveringen fordeles blodappelsinfileterne i tallerkenerne. Hæld consomméen over og pluk lidt citrontimianblade udover. Afslut med et par dråber olivenolie. Server evt. desserten med olivenolieiscreme eller en god fuldfed vaniljeis til. |