6 ubehandlede citroner | |
30 hyldeskærme, nyudsprungne | |
1 kg sukker | |
1 liter kogende vand |
Drik hyldeblomstsaften, som den er, eller brug den til hyldeblomstiscreme med arme riddere.
1 Færdig | FørstLæg skiver af skyllede citroner i lag i en glaskrukke med hyldeskærme og sukker. Overhæld med kogende vand, og lad det trække i 3 døgn. Læg det under let pres, så vandet dækker. |
2 Færdig | Til sidstSi det gennem et klæde, og fordel saften i mindre flasker, der kan fryses, for så sparer du konserveringsmiddel. Når det skal drikkes, fortyndes saften i forholdet 1:4 og serveres med isterninger, citronskiver og en frisk hyldeblomst. Siruppen kan også fortyndes ca. ½ gang og køres på ismaskine til sorbet. |
3 Færdig | TipHvis du ikke vil bruge konserveringsmiddel, kan saften holde meget længe i fryseren. Vi fryser den i små bøtter, som vi så tør op, når vi længes efter midsommer. |