Hyldeblomstsaft

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

6 ubehandlede citroner
30 hyldeskærme, nyudsprungne
1 kg sukker
1 liter kogende vand

Hyldeblomstsaft

Af: Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum (fra bogen SÆSON)

Sådan gør du

Drik hyldeblomstsaften, som den er, eller brug den til hyldeblomstiscreme med arme riddere.

1
Færdig

Først

Læg skiver af skyllede citroner i lag i en glaskrukke med hyldeskærme og sukker. Overhæld med kogende vand, og lad det trække i 3 døgn. Læg det under let pres, så vandet dækker.

2
Færdig

Til sidst

Si det gennem et klæde, og fordel saften i mindre flasker, der kan fryses, for så sparer du konserveringsmiddel. Når det skal drikkes, fortyndes saften i forholdet 1:4 og serveres med isterninger, citronskiver og en frisk hyldeblomst. Siruppen kan også fortyndes ca. ½ gang og køres på ismaskine til sorbet.

3
Færdig

Tip

Hvis du ikke vil bruge konserveringsmiddel, kan saften holde meget længe i fryseren. Vi fryser den i små bøtter, som vi så tør op, når vi længes efter midsommer.

previous
Hvide asparges med løvstikkehollandaise og friterede løvstikke
next
Hyldeblomstiscreme med arme riddere

Add Your Comment