• Home
  • Bagværk
  • Hyldeblomstlagkage med jordbær og hvid chokolade
Hyldeblomstlagkage med jordbær og hvid chokolade

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Hyldeblomstcreme
4 blade husblas
5 dl piskefløde
160 g hvid chokolade
1 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
Vaniljebunde
1 polynesisk vaniljestang
170 g hvidt sukker
8 æggeblommer
130 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
8 æggehvider
2 spsk. hvidt sukker
4 spsk. ufortyndet hyldeblomstsaft
Hvid chokoladeblonde
50 g hvid chokolade
1 stykke kageplast á 54 cm
I øvrigt
1 bakke jordbær
½ økologisk citron
1 spsk. flormelis, til pynt
1 skærm hyldeblomster, til pynt

Hyldeblomstlagkage med jordbær og hvid chokolade

Af: Annemette Voss i 'Lagkagebogen' / Foto: Maja Vase

Sådan gør du

Når solen står højt på himlen, hyldeblomsterne pryder hvert et gadehjørne, og de danske jordbær for alvor har gjort sit indtog i supermarkederne – så får jeg lyst til lagkage! Sådan virkelig. Lagkage med hyldeblomst og jordbær er bare noget af det bedste. Det er sødt, syrligt, friskt og sommerligt på én gang. Mindst lige så godt som hjemmelavet koldskål på en lun sommeraften.

1
Færdig

Hyldeblomstcreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet. Sluk for varmen, og tilsæt hakket hvid chokolade, der røres ud i fløden. Tilsæt den udblødte husblas til chokoladefløden, og rør den med sammen med hyldeblomstsaft. Dæk fløden til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens, og køl chokoladefløden ned til køleskabstemperatur – 5 grader. Det kan snildt tage 3-4 timer. I mellemtiden kan du tilberede resten.

2
Færdig

Vaniljebunde

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab forsigtigt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og æggeblommerne længe, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen, og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det nænsomt sammen. Pisk æggehviderne luftige og stive sammen med de 2 spsk. sukker i en helt ren skål med et helt rent piskeris. Fold det i dejen ad tre omgange. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (23 cm i diameter), fordel dejen i formen, og glat overfladen. Bag bunden i ca. 25-30 min. ved 180 grader varmluft. Den hæver meget op under bagningen, det er meningen. Læg et stykke rent bagepapir på en bagerist. Når du tager kagen ud af ovnen, vendes den straks på hovedet ud på bagepapiret. Formen skal blive siddende på. Således køler den helt af på hovedet i formen. Dernæst skæres den forsigtigt fri fra formen og frigøres fra bagepapiret i bunden. Flæk den i 2-3 lige tykke bunde alt efter behov. Dryp to af bundene med lidt ufortyndet hyldeblomstsaft. Den bund, som skal øverst på kagen, skal ikke dryppes.

3
Færdig

Derefter

Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i små, pæne stykker. Vend dem med lidt citronsaft og fintrevet citronskal. Pisk den kolde chokoladefløde til en luftig hyldeblomstcreme, indtil piskeriset trækker tydelige spor i cremen. Placer en vaniljebund på et kagefad. Smør halvdelen af cremen ud over bunden, og drys med halvdelen af jordbærrene. Gentag med en ny bund, hyldeblomstcreme og jordbær, og læg den sidste bund på toppen. Sigt flormelis ud over kagen.

4
Færdig

Hvid chokoladeblonde

Hak chokoladen, og kom den i en skål, der tåler mikroovn. Smelt langsomt chokoladen, mens du hele tiden holder øje med den, rører i den og tager den ind og ud af mikroovnen. Tjek også hele tiden temperaturen med et termometer. Sluttemperaturen skal være 29 grader. Kom den smeltede, 29 grader varme chokolade i en lille sprøjtepose eller i et kræmmerhus.

Find kageplasten frem, og læg den fladt på bordpladen. Sæt den evt. fast med tape. Tegn langs den ene kant et fint blondemønster med hvid chokolade. Fortsæt med at lave runde bevægelser, til mønstret på blonden er forholdsvist tæt i det. Løft kageplasten af bordet, og dan en cirkel, hvor chokoladen vender indad mod midten. Brug et stykke tape til at holde det på plads. Sæt nu chokoladeblonden i køleskabet, til den skal anvendes. Derefter kan du forsigtigt fjerne kageplasten og placere blonden på din kage.

5
Færdig

Samling

Placer chokoladeblonden på kagen, og dekorer med hyldeblomster og jordbær. Server straks, mens jordbærrene er friske.

previous
Lyserød rugbrødslagkage
next
Intens lagkage med havtorn og lakrids

Add Your Comment