Iscreme | |
½ liter piskefløde | |
2½ dl sødmælk | |
25 g vaniljesukker | |
6 æggeblommer, pasteuriserede | |
175 g sukker | |
10-20 stk. isterninger | |
1½ dl hyldeblomstkoncentrat | |
Arme riddere (2 personer) | |
½ dl mælk | |
1 æg | |
1 tsk. kanel | |
1 spsk. sukker | |
2 skiver daggammelt brød | |
15 g smør |
Her er grundopskriften på hyldeblomstsaft, som du skal bruge til isen.
1 Færdig | FørstBring fløde og mælk i kog med vaniljesukker. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål, og rør den varme fløde i. Kom massen tilbage i gryden, og varm det op sammen til maks. 80 grader. Rør undervejs. Kom derefter massen tilbage i skålen, og lad ismassen afkøle i et isbad af koldt vand og 10-20 isterninger i en balje. Kør derefter massen på en ismaskine, til det bliver til en grød. Tilsæt hyldeblomstkoncentrat, og frys det ned. |
2 Færdig | DerefterBland og pisk alle ingredienser til arme riddere undtagen brød og smør sammen. Kom derefter brødskiverne i, og lad det stå 10-20 min. Varm en pande op til middelhøj temperatur. Tilsæt smør, og lad det bruse op. Skru lidt ned. Tag brødskiverne op af blandingen, og steg dem på panden med smør. Lad dem stege, til de er lysebrune på begge sider. |
3 Færdig | Til sidstServér straks med en kugle hyldeblomstis og friske hyldeblomster til. |