Hyldeblomstiscreme med arme riddere

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Iscreme
½ liter piskefløde
2½ dl sødmælk
25 g vaniljesukker
6 æggeblommer, pasteuriserede
175 g sukker
10-20 stk. isterninger
1½ dl hyldeblomstkoncentrat Find opskriften i arkivet eller i toppen af opskriften.
Arme riddere (2 personer)
½ dl mælk
1 æg
1 tsk. kanel
1 spsk. sukker
2 skiver daggammelt brød
15 g smør

Hyldeblomstiscreme med arme riddere

Af: Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum (fra bogen SÆSON)

Sådan gør du

Her er grundopskriften på hyldeblomstsaft, som du skal bruge til isen.

1
Færdig

Først

Bring fløde og mælk i kog med vaniljesukker. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål, og rør den varme fløde i. Kom massen tilbage i gryden, og varm det op sammen til maks. 80 grader. Rør undervejs. Kom derefter massen tilbage i skålen, og lad ismassen afkøle i et isbad af koldt vand og 10-20 isterninger i en balje. Kør derefter massen på en ismaskine, til det bliver til en grød. Tilsæt hyldeblomstkoncentrat, og frys det ned.

2
Færdig

Derefter

Bland og pisk alle ingredienser til arme riddere undtagen brød og smør sammen. Kom derefter brødskiverne i, og lad det stå 10-20 min. Varm en pande op til middelhøj temperatur. Tilsæt smør, og lad det bruse op. Skru lidt ned. Tag brødskiverne op af blandingen, og steg dem på panden med smør. Lad dem stege, til de er lysebrune på begge sider.

3
Færdig

Til sidst

Servér straks med en kugle hyldeblomstis og friske hyldeblomster til.

previous
Hyldeblomstsaft
next
Brændenælde-pandekage med saltet torsk, syltet rødløg og vilde urter

Add Your Comment