Pizzadej - til 2 bunde | |
4 dl vand | |
5 g gær | |
4 spsk surdej (kan udelades og erstattes af vand) | |
2 tsk havsalt | |
Ca. 300 g ølandshvedemel + ekstra til udrulning (alm. hvedemel kan sagtens bruges) | |
Ca. 200 g durummel | |
Topping | |
200 g jordskokker | |
1 rødløg | |
1 porre | |
2 spsk olivenolie, til stegning | |
Salt og peber | |
4 spsk cremefraiche | |
200 g frisk mozzarella | |
Frisk eller tørret rosmarin | |
Olivenolie |
Pas på ikke at gøre din pizza til en ’skraldespand’ – altså forstået på den måde, at du tømmer køleskabet for grøntrester og kommer dem på pizzaen i en stor pærevælling. Vælg i stedet nogle få, gode råvarer. Tænk gerne i både smag og konsistens. Det kan være lækkert at toppe den bagte pizza med nogle friske, sprøde grøntsager, for eksempel rucola, kål, tyndt skåret fennikel eller friske urter. Sørg også for at krydre din grøntsagspizza tilstrækkeligt – mange grøntsager smager meget mildt, så ofte er der brug for ekstra krydring.
1 Færdig | FørstRør vand, gær, surdej og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt, indtil dejen er smidig. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Del dejen i to dele og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord til ca. 32 cm i diameter. |
2 Færdig | DerefterRens jordskokkerne grundigt og skær dem i meget tynde skiver, brug eventuelt et mandolinjern. Pil rødløget og rens porren og skær begge dele i tynde skiver. Svits løg og |
3 Færdig | OgSmør cremefraiche ud over hver pizzabund, fordel de tynde skiver af jordskok og den stegte løgblanding. Skær den friske mozzarella i tynde skiver og læg dem oven |
4 Færdig | Til sidstBag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og bageplade/-sten er meget varme, cirka 250 grader, og brug gerne varmluft. Pizzaerne bages i ca. 12-14 minutter, eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende. |