• Home
  • Hverdags-gyoza med grøntsagsfyld
Hverdags-gyoza med grøntsagsfyld

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 pakke gyoza-dej (optøet, hvis fra frost)
Til fyldet
1 spsk. neutral olie
2 fed hvidløg
2,5 cm frisk ingefær, skrællet og revet
8-10 tørrede shiitake-svampe (udblødt, stilke fjernet og hatte skåret i tern)
2 mellemstore gulerødder
200 g kinakål
1/2 tsk. fint havsalt
2 spsk. tørrede judashører (udbløft og hakket groft)
1 bundt kinesiske purløg (du kan i stedet bruge 100g af den grønne del af en porre, finthakket)
2 tsk. sesamolie
2 spsk. shaoxing-risvin
2 spsk. lys muscovadorørsukker
1 spsk. vegansk østerssauce
et nip friskkværnet hvid peber
Til dyppelsen
1 spsk lys soja
1 spsk chinkiang-eddike (sort riseddike)
1/2 spsk ½ spsk. chiliolie

Hverdags-gyoza med grøntsagsfyld

Af: Pippa Middlehurst / Foto PR.

Gyoza er normalt fyldt med svinekød og steges først på panden, inden de dampes. De serveres som snack i Japan, skylles ned med øl og er utroligt svære at stoppe med at spise igen. Dejen er ekstremt tynd, og af denne grund bøvler jeg aldrig med at lave den selv. Nogle ting er bedst at overlade til maskiner! Færdigkøbt dej tør hurtigt op, hvilket betyder, at du kan smide disse små sprøde mundfulde sammen, selv når du har travlt.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Varm den neutrale olie til fyldet op på en stor, tykbundet stegepande ved jævn varme.
Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg under konstant omrøring 
i 30 sekunder, til det dufter. Kom dernæst shiitake-svampe i tern i, og 
steg dem forsigtigt i 2-3 minutter. Tilsæt gulerødder, kål og salt.

Sautér i
yderligere 2-3 minutter, til grøntsagerne er faldet sammen, og noget af væden er kogt væk. Sørg for ikke at overfylde panden, og at der er plads nok mellem grøntsagerne til, at luften kan cirkulere.

2
Færdig

DEREFTER

Tag panden af varmen, og kom de sauterede grøntsager i en røreskål. Lad dem køle af, inden du tilsætter judasøre og kinesiske purløg (eller hakket porre). Tilsæt resten af ingredienserne til fyldet, og bland godt. Stil fyldet 
i køleskabet i 15 minutter, så det kan sætte sig.

3
Færdig

OG

Læg en gyoza-dejcirkel i din håndflade, og kom 1 stor tsk. fyld på midten. Saml kanterne af dejcirklen, og pres dem forsigtigt sammen for at forsegle dumplingen, idet du tilføjer nogle folder, hvis du har lyst. Sæt de færdige dumplings med mindst 1 cm’s mellemrum på en bakke beklædt med bagepapir. Gentag denne proces, til fyldet er brugt op.

4
Færdig

OG

For at tilberede dumplingerne varmes 1 spsk. olie på en slip-let-pande ved jævn varme. Kom nogle dumplings på panden med mindst 1 cm’s afstand imellem, og steg dem i 3-4 minutter, til bundene er brune og sprøde.

5
Færdig

TIL SIDST

Tilsæt nok kogende vand til at fylde panden 1 cm op. Dette vil afføde en sky af damp, så sørg for at holde ansigtet på sikker afstand! Dæk panden med et låg, og lad dumplingerne simre let i 6-8 minutter, til alt vandet er fordampet. Steg dumplingerne i 1-2 minutter, og tag dem så af varmen, og lad dem køle let af – dette vil få dem til at slippe panden og gøre det lettere at skovle dem ud af den. Bland ingredienserne til dyppelsen, og server den sammen med dine gyoza.

previous
Gua bao
next
Dan dan-nudler

Add Your Comment