1 dåse kikærter (240 g) | |
5 spsk væde fra kikærterne | |
1 fed hvidløg | |
2 spsk lys tahin | |
Saft af ½ citron | |
1 tsk stødt spidskommen | |
Salt | |
Evt. en smule vand eller olivenolie |
Jeg er temmelig glad for kikærter og dermed også for hummus. Til gengæld har jeg fundet ud af, at mit liv er for kort til at udbløde kikærter og derefter koge dem. Jeg må indrømme, at jeg napper dem direkte fra dåsen. Mit hummusbehov kan opstå meget pludseligt, og så har jeg altså ikke et døgn til at udbløde, koge og mose. Derfor hopper jeg så meget over det lave gærde – det gør mit liv meget nemmere og meget mere trygt at vide, at kikærterne står i skabet og venter på mig, klar til brug.
1 Færdig | Kom kikærter, kikærtevæde, hvidløg, tahin, citronsaft og spidskommen i en blender eller brug en stavblender. Blend det hele godt, til det har en cremet og ensartet konsistens. Smag humussen til med salt og citronsaft og brug eventuelt en smule mere væske i form af enten vand eller olivenolie, hvis du vil have den mindre fast i konsistensen. Tip: Hvis du hellere vil bruge tørrede kikærter, så svarer 100 g tørrede kikærter til indholdet af en dåse (240 g), da de tørrede svulmer ca. 2½ gange op. Du kan sagtens lave en stor portion hummus og opbevare den på køl i 3-4 dage. |