Hummer

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 eller flere hummere
½ dl groft salt pr. 3 liter havvand fra Skagerrak eller
1 dl groft salt pr. 3 liter postevand eller
¾ dl fint salt pr. 3 liter postevand

Hummer

Af: Sara Lunneryd / Foto: Cecilia Magnusson

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog rigeligt vand og salt under låg. Tilføj en hummer ad gangen. Vandet skal bulderkoge, når den første sættes i, og det er vigtigt at vandet koger helt op mellem hver hummer. Start med den største og slut af med den mindste. Lad dem koge i 8 minutter efter den sidste hummer er lagt i vandet.

2
Færdig

Derefter

Tag gryden af varmen, sæt den udendørs og lad hummerne hvile i vandet i 45 minutter. Hæld derefter vandet fra og lad hummerne køle af. Når du kan tage fat i dem uden at brænde fingrene, er det tid til at dele dem.

3
Færdig

Og

Brug en stor kniv og indsæt spidsen i midten af rygskjoldet. Tryk og fortsæt med at skære ned (langs rygskjoldet). Del derefter den forreste del af hummeren. Fjern maven. Den sidder som en lille grå pose i hovedet.

4
Færdig

Til sidst

Serveres hummeren, mens den stadig er lun!

Husk at du kan spise alt inde i skjoldet, men undgå gællerne. Når du spist kløer, smør og hale, er der stadig masser af kød tilbage, både der hvor benene hæfter ved kroppen, i svømmefødderne, længst nede i halen og i antennerne.

previous
Æbleflæsk
next
Tilbehør til hummer

Add Your Comment