1 eller flere hummere | |
½ dl groft salt pr. 3 liter havvand fra Skagerrak eller | |
1 dl groft salt pr. 3 liter postevand eller | |
¾ dl fint salt pr. 3 liter postevand |
1 Færdig | FørstKog rigeligt vand og salt under låg. Tilføj en hummer ad gangen. Vandet skal bulderkoge, når den første sættes i, og det er vigtigt at vandet koger helt op mellem hver hummer. Start med den største og slut af med den mindste. Lad dem koge i 8 minutter efter den sidste hummer er lagt i vandet. |
2 Færdig | DerefterTag gryden af varmen, sæt den udendørs og lad hummerne hvile i vandet i 45 minutter. Hæld derefter vandet fra og lad hummerne køle af. Når du kan tage fat i dem uden at brænde fingrene, er det tid til at dele dem. |
3 Færdig | OgBrug en stor kniv og indsæt spidsen i midten af rygskjoldet. Tryk og fortsæt med at skære ned (langs rygskjoldet). Del derefter den forreste del af hummeren. Fjern maven. Den sidder som en lille grå pose i hovedet. |
4 Færdig | Til sidstServeres hummeren, mens den stadig er lun! Husk at du kan spise alt inde i skjoldet, men undgå gællerne. Når du spist kløer, smør og hale, er der stadig masser af kød tilbage, både der hvor benene hæfter ved kroppen, i svømmefødderne, længst nede i halen og i antennerne. |