Honningmandelkage med stikkelsbær og lavendel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

100 g hele mandler
100 g hvedemel
100 g blødt smør
100 g honning
1 tsk bagepulver
150 g stikkelsbær (friske eller frosne - kan erstattes af blommer)
50 g flydende honning
2 æg
Til servering
Fed cremefraiche og lavendelblomster

Honningmandelkage med stikkelsbær og lavendel

Af: Mette Helbæk / Foto: Stine Christiansen/Skovdal

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at nippe stikkelsbærrene i hver ende, og del dem i to. Kom dem i en skål, med den flydende honning, og lad dem trække et par timer.

2
Færdig

Derefter

Blend mandlerne så fint som muligt i en god blender.

3
Færdig

Og

Pisk æg og smør luftigt, og kom honningen ved, mens du stadig pisker. Vend mel, mandlemel og bagepulver i dejen. Kom dejen i en springform, og kom stikkelsbær samt honninglagen på toppen.

4
Færdig

Og

Bag ved 180 grader i cirka 30 minutter. Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind eller lille kniv i. Hænger der ikke noget ved, er den fin.

5
Færdig

Til sidst

Server med cremefraiche og lavendelblomster.

previous
Græskartærte
next
Gulerødder glaseret i honning, gulerodssaft og timian

Add Your Comment