100 g hele mandler | |
100 g hvedemel | |
100 g blødt smør | |
100 g honning | |
1 tsk bagepulver | |
150 g stikkelsbær (friske eller frosne - kan erstattes af blommer) | |
50 g flydende honning | |
2 æg | |
Til servering | |
Fed cremefraiche og lavendelblomster |
1 Færdig | FørstStart med at nippe stikkelsbærrene i hver ende, og del dem i to. Kom dem i en skål, med den flydende honning, og lad dem trække et par timer. |
2 Færdig | DerefterBlend mandlerne så fint som muligt i en god blender. |
3 Færdig | OgPisk æg og smør luftigt, og kom honningen ved, mens du stadig pisker. Vend mel, mandlemel og bagepulver i dejen. Kom dejen i en springform, og kom stikkelsbær samt honninglagen på toppen. |
4 Færdig | OgBag ved 180 grader i cirka 30 minutter. Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind eller lille kniv i. Hænger der ikke noget ved, er den fin. |
5 Færdig | Til sidstServer med cremefraiche og lavendelblomster. |