# × luk
Honningkagetræ

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Bunde
100 g smør
100 g sukker
80 ml lys sirup
40 ml mælk
320 g hvedemel
1 tsk. natron uden top
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
Royal icing
1 æggehvide
250 g flormelis
Evt. 1 tsk. citronsaft
Pynt
Sukkerkugler (fås i specialbutikker og større supermarkeder)

Honningkagetræ

Af: Tobias Hamann fra bogen "Tobias' jul"

Sådan gør du

1
Færdig

Bunde

Smelt smør, sukker, sirup og mælk i en gryde ved lav varme. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Når blandingen i gryden er smeltet, sigtes de tørre ingredienser heri. Tag gryden af varmen, og rør det hele sammen, til dejen har samlet sig.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 5 mm. Læg den på en bakke eller bageplade, og lad dejen hvile i køleskabet natten over eller i 6-8 timer.

Tænd ovnen på 180 grader.

Udstik 8-10 stjerner i forskellige størrelser eller udskær dem på øjemål. Overskydende dej kan samles, udrulles og udstikkes, hvis der mangler dej. Placér stjernerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter alt efter størrelse. Hvis det skal være et juletræ, der holder helt til juleaften, er det vigtigt, at kagerne får nok i ovnen og ikke er for bløde, når de er afkølede. Skal træet derimod spises inden for et par dage, er det ikke lige så vigtigt.

Afkøl bundene.

2
Færdig

Royal icing

Kom alle ingredienserne i en skål, og saml dem med et piskeris. Kom icingen i en lufttæt sprøjtepose med en lille, rund tylle - der er til mere, end du skal bruge, men det er svært at lave en halv portion, når der er én æggehvide i.

3
Færdig

Samling

Dekorér hver stjerner med icingen. Brug også icingen som en slags lim, når stjernerne skal lægges forskudt oven på hinanden. Placér den største stjerne nederst og arbejd derefter opad. Pynt spidserne med sukkerkuglerne.

Træet spreder juleduft i hele huset.

previous
Kogle af brændte mandler
next
Havregrynskugler på pind

Add Your Comment