2 net hjertemuslinger | |
3-5 æbler efter størrelse | |
10 stk. rosenkål | |
20 g hasselnødder | |
200 g mandler | |
1 l vand | |
1 citron | |
1 bdt. dild | |
1 dl æblejuice | |
2 dl hvidvin | |
3 spsk honning | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstStart med at hælde dine muslinger i en skål, og dæk dem med vand. Blend mandlerne med vandet i 7–10 minutter, til det har en ensartet masse. Sigt nu massen igennem en våd klud eller en mandelmælkspose. Smag mandelmælken til med citronsaft, salt og lidt honning. Hæld mandelmælk i en lille gryde, som du gemmer til senere. |
2 Færdig | DerefterGå muslingerne igennem, og kassér dem med ødelagte skaller. Damp dem i hvidvinen og lidt vand – men kun så de lige åbner sig. Tag dem af blusset, og pil dem ud af skallen. Dæk dem nu til, og stil dem til side. |
3 Færdig | OgSkær bunden af rosenkålene, og del dem ud i bladene. Hak hasselnødderne groft, pluk dilden, og skær æblerne ud i grove tern. |
4 Færdig | OgVarm stille og roligt mandelmælken op, til den er lidt over kropstemperatur. Imens sauterer du muslingerne, hasselnødderne, rosenkålen og æblerne hurtigt af. Smag til med citronsaft. |
5 Færdig | Til sidstAnret muslinger, nødder og æbler i en dyb tallerken. Tilsæt mandelmælken lidt æblejuice, og hæld den over retten. Anret til sidst tallerkenen med lidt dild. |